Et par frustrasjoner….

Et lite innlegg i dag om et par ting jeg har sett skaper frustrasjon, i tillegg til frustrasjon rundt at maskiner ikke er på nett og at nett er ustabilt (nå må vi snart få infrastrukturen på plass);

  • lærerPC’er hvor man ikke har tilgang til å laste ned og installere egne program. Jeg kan forstå sperrer på elevPC – det er fornuftig i de aller fleste tilfeller, men lærere må få lov til å prøve ut ulik type programvare uten at de skal være nødt til å ta kontakt med en administrator eller en med administrator-rettigheter. Det er ikke mange dagene siden jeg selv så problemet i praksis, jeg ba lærere om å laste ned Virtual Magnyfing Glass og PicPick – to program jeg har omtalt tidligere her på bloggen – og så fikk man ikke lov. Tenk om jeg ikke skulle få installere det jeg vil og sette egne preferanser i innstillingene….det ville jeg ikke likt. På den andre siden er det noen som mener at enkelte lærere da vil laste ned hummer og kanari, kanskje også ting man ikke bør laste ned – men det er gjerne prisen man må betale. Lag en disk med minimumsprogramvare slik at det kan speiles over på maskiner man må formatere – og sørg for at lærere ikke lagrer stoff/materiell kun på egen harddisk, ha sikkerhet ved å lagre i LMS, server, Dropbox eller lignende (enten bare der eller i tillegg).
  • når man setter restriksjon på elevPC om at man ikke skal kunne installere egne program (og endre registerfiler) betyr det at man heller ikke kan sette automatisk oppdatering av f.eks Windows og Java. Da må man ha programvare som gjør at man kan pushe dette ut på alle maskiner fra en sentralt styrt enhet, og mange har ikke sett seg råd til slik programvare – noe om igjen betyr at IKT-ansvarlig eller noen andre med adminrettigheter må ut på hver enkelt PC og gjøre disse oppdateringene. Håpløst. Hva kan man gjøre i slike tilfeller? Jeg foreslår at man f.eks tar en titt på noe slikt som Microsoft Multipoint-løsninger – da blir det færre maskiner å forholde seg til når man skal installere/oppdatere (jeg må bare innrømme at jeg ikke har ide om hva dette koster, og evt hva det koster med programvare for å kunne sentralstyre alle PC’er – synes bare ideen er god, færre maskiner å forholde seg til gir enklere drift)…og tenk på å legge forholdene litt tilrette for de som er ansvarlig for driften også.

2 kommentarer

  1. TAKK! Takk for at du setter ord på nøyaktig de samme følelsene jeg har.

    I bunn og grunn henger jo dette sammen med at PC i skolen ikke egentlig er PC i samme betydning som normalt. I skolen er vi dessverre nødt til å forholde oss til PC som Public Computer, ikke Personal Computer.

    Mens jeg venter, nynner jeg på mitt vante mantra: «Jeg vil, jeg vil, men får det ikke til».

  2. Å kalle det Public Computer var en god måte å utrykke situasjonen i skolen på. Takk for kommentar.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s