Å skrive en prosjektoppgave 5 – presentasjon

Noe av det du må vite er kravene som stilles til det du skal levere, fristen er f.eks svært viktig – men det kan også være spørsmål av typen: skal det være levert på en bestemt måte (på papir og i hvor mange eksemplarer, som en powerpoint-presentasjon o.l) og omfang (hvor mange sider). Dersom man skal presentere det for andre; hvor lang tid har man til rådighet og hva slags utstyr er tilgjengelig? Selvfølgelig setter også dine egne evner/kunnskaper noen grenser for hva som er mulig å få til – velg derfor noe du behersker og lag ikke noe som har for mange effekter og annet «dill«, det virker ikke profesjonelt.

Skal du bruke en digital presentasjon – sørg for at alt utstyr fungerer, at du får både lyd og bilde og at den PC du skal bruke har f.eks avspillingsprogram for lyd/bilde/video hvis du skal bruke dette (egen erfaring: det viser seg at det mangler kabler, høyttalere eller at strømuttak er så langt unna at du gjerne skulle hatt en skjøteledning, prøve å vise en powerpoint som ikke er pakket med framviser på en maskin som ikke har installert officepakken eller å få opp et .docx på en maskin uten Open Office, vise video hentet på YouTube på et nett som er veldig tregt, ustabilt eller hvor du mangler passordet for å kunne komme på nett – veldig kjedelig og blir fort litt rotete og uorganisert). Sjekk hvor lang tid du bruker (generalprøve!) – så du ikke ender opp med å måtte snakke veldig fort for å holde deg innenfor tidsrammen! Pass på at f.eks lysbilder kommer i riktig rekkefølge (og står rett vei)! Dersom du tenker på å levere ut noe på papir må du ha nok kopier! Og helt banalt; sjekk om du har skrivefeil….

En god presentasjon er gjerne slik;

  • hva er tema – og hvorfor jeg har valgt akkurat dette
  • hvordan tema passer med oppgaven
  • hvordan jeg har arbeidet med oppgaven (hvordan har jeg hentet informasjon)
  • gå gjennom hovedpunktene/hovedfunn
  • konklusjonen som jeg har trukket, evt hva jeg selv mener
  • evt spørsmål/svar

Skal flere presentere oppgaven må man avtale hvem som skal si hva og når! Det er viktig at det er samsvar både i tid og innhold!

Noen tips på tampen;

  • snakk klart og tydelig  (egen erfaring: du må snakke litt saktere enn det du synes er naturlig)
  • ha øyekontakt og smil
  • ikke les opp det som står på skjermen – de kan sikkert lese selv – bruk stikkord
  • tro på det du sier

presentasjon

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s