Modul 8: Refleksjon – en ønsket framtid

Diskuter punktene i skjemaet – og fyll ut det som er nødvendig (et skjema pr større endring/innovasjon/prosjekt)

Områder Beskrivelse
Være tilstede i klasserommet (læringen og i relasjon mellom lærere og elever) Hvordan må man endre nåværende relasjon mellom lærer/elev og lærer/lærer (evt. lærer/foresatt)? Hva slags tillit må bygges? Hvilke nye typer relasjoner er nødvendige?
Sees i de fysiske omgivelsene (hvordan er de fysiske arealene inne/ute, utstyr osv.) Hvordan må eksisterende omgivelser endres? Hvilke nye omgivelser trengs? Hvem er ansvarlig for endringene?
Ha status i miljøet (det er viktig for oss) Hvordan trenger vi å endre undervisningen eller innholdet? Hvordan utvikler vi de nye ferdighetene som er nødvendige?
Gjenspeiles i ressursbruk/forvaltning (får man tid, penger og personer slik at man får oppfylt visjonen) Hvordan vil ressurser og mennesker bli omdisponert? Er det et kompetansegap? Trengs mer utdanning/opplæring? Hvilke nye ressurser vil være nødvendige?
Være forankret i ledelsen og måten skolen styres på Hvordan må lederskap endres? Hva slags lederskap er nødvendig (posisjon, struktur)?
Evalueres slik at man ser at skolen leverer det man skal ifølge visjonen og gjenkjenne og belønne mennesker som beveger seg i riktig retning Er nåværende evalueringsmetoder passende for å måle innovasjonen? Hvilke nye former for evaluering er nødvendige og hvordan vet vi at de fungerer? Hvilke insentiver bringer innovasjonen framover? Hvordan skal man gjenkjenne de som bringer prosjektet framover og får det til å virke? Hvordan vil vi identifisere hva slags ekspertise vi trenger og få tak i den?
Reklamer

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s