Modul 7: Refleksjon – teknologi i hverdagen

Spørsmål og utsagn er hentet fra PlayDecide eSkills. Diskuter ett eler flere av punktene i diskusjonsfeltet under, og kommenter på minst en av de andres kommentarer.

  1. Har høytlesing sett sine beste dager? Vil Internett bety døden for den gamle kunsten å fortelle historier?
  2. Hva er foreldre redde for? Hvorfor mener de fleste foreldre at ungdom ikke bør kaste bort tid på videospill og hvorfor mener de at slike spill er meningsløse?
  3. Hodet i skyene. Hvem trenger programvare når vi har skyen? Ikke mer sikkerhetskopiering, ikke noe å installere, ikke bruke tid på oppdateringer. Er du enig? Hvorfor/hvorfor ikke?
  4. Mobil læring: nøkkelen til økt motivasjon? Hvordan tror du at bruk av mobiltelefon i timene kan påvirke din motivasjon og dine karakterer?
  5. Utfordringer for digitale immigranter? Hvor vanskelig er det for eldre å få tilgang til og bruke moderne teknologi? Hva slags støtte er tilgjengelig for dem?
  6. Jenter og teknologi. Det sies ofte at jenter har mindre talent for vitenskap og teknologi enn gutter. Er det sant? Diskuter.
  7. Gresshoppe-effekten. Når man hopper raskt mellom ulike tema – henger da hodet med? Diskuter.
  8. Nedgangen i barns kompetanse i dag er alarmerende. De gjør alt på datamaskinen og kan ikke skrive og regne lenger. Er du enig?
  9. Hvordan blir morgendagens voksne? Når man tenker på hvordan de bruker og konsumerer informasjon, hvor forskjellig eller lik sine foreldre tror du dagens ungdommer kommer til å være når de blir voksne?
  10. Ut med det gamle og inn med det nye. Det sies og skrives mye om innovasjon innenfor læring og undervisning. Hvordan oppfatter du at gamle metoder er sammenlignet med nye? Er nye læringsmetoder klart mer effektive?
Reklamer

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s