Modul 5: Tilbakemeldinger og kalibrering (VfL)

Kalibrering

Definisjoner på kalibrering kan være; justering, sammenligning, kontrollmåling. Som et praktisk eksempel kan man se på en interaktiv tavle. En ukalibrert tavle vil føre til at du ikke får gjort de tingene du tenker du skal gjøre – kart og terreng må stemme overens. På samme måte må vi kalibrere hvor vi selv befinner oss – tror du at du står på en fjelltopp og så er du egentlig nede i dalen eller omvendt?

Hvorfor er dette så viktig? Hvor god er du egentlig – hvilket potensial har du? Vet du ikke dette så har du en tendens til å anslå at du er dårligere enn du faktisk er – og da hjelper det ikke å få tilbakemeldinger på at det du gjør er bra, det blir bare en bekreftelse på at du ligger på riktig nivå.

Hvordan skal du da komme videre? Blir du motivert til å prøve deg på mer utfordrende oppgaver? Noe av det som er viktig for å kunne selv anslå hvordan man ligger an er at kriteriene er tydelige, at læringsmålene er klare. Da vet man hva man kan sammenligne seg med. Hvis dette er uklart – hva sammenligner du deg med? Jo, du sammenligner deg med hva andre presterer – og da går det jo an å finne noen som gjør det dårligere enn seg selv og være fornøyd med det. Fokuset skifter fra vurdering av egen prestasjon i lys av suksesskriterier og læringsmål til sammenligning med person(er).

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s