Modul 3: Kort oppdatering

I dag har vi tilgang til mer informasjon enn noen gang tidligere i historien. Det gjør at vi også trenger å ha noen strategier for å filtere, organisere og vurdere informasjonen. Kritisk refleksjon og kildekritikk er en viktig del av søkeferdighetene.

Produksjon handler ikke om teknisk dyktighet, men evnen til å skape og formidle – med fokus på å framheve et budskap gjennom å bruke multimodale elementer sammen med tekst. Forvalting av opphavsrett og vurdering av publiseringskanal er også ferdigheter som er knyttet til produksjon.

Kommunikasjonskompetanse er en viktig ferdighet, og man må kunne vurdere hva slags verktøy som er mest hensiktsmessig basert på formål – og man må forholde seg til lover, regler, normer og kulturelle forskjeller siden mye av kommunikasjonen foregår på tvers av landegrensene. Også innenfor dette området må man ta hensyn til opphavsrett og publisering, og kunne velge mediekanaler ut fra formål og målgruppe.

IKTplan.no har laget tester innenfor hovedområdene etter 2., 4., 7. og 10. trinn – og disse kan gi en pekepinn på hva elevene bør ha opparbeide seg av ferdigheter. Under er lenker til de ulike testene;

Søkeferdigheter

Produksjon

Kommunikasjon

Reklamer

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s