Modul 2: Jobbe mer effektivt

For en lærer handler bruk av teknologi i hovedsak om to ting; å jobbe mer effektivt og å støtte egen undervisning. I denne modulen handler det om hvordan man kan jobbe mer effektivt.

Å jobbe effektivt handler om å kunne innhente og organisere informasjon slik at man får strukturert og lett kan finne den igjen. Det betyr at man også må ha gode søkeferdigheter, noe som blir omtalt i modul 3. Å ta gode notater er en viktig ferdighet, og dette er også noe elevene vil ha stor nytte av å lære seg. Mange elever har lært å lese for å lese, men i mindre grad å lese for å lære. Gjennom å ta gode notater kan man bygge et stillas rundt sin egen læring.

Det finnes ulike typer notatverktøy, og man må finne det som passer best for en selv. Fordelen med digitale notater er at man kan reorganisere innholdet og bruke søkefunksjonalitet for å gjenfinne aktuelt stoff.

Notatverktøy kan brukes for å lette arbeidet med å planlegge undervisning og lekser, men i denne modulen vises også noen eksempler på måter man kan tenke på i planleggingsfasen. På samme måte som ellers i livet vil det å ha en klar plan for arbeidet gjøre planlegging og gjennomføring enklere, og det vil være tydeligere hva som skal være læringsutbytte og hvordan man skal vurdere dette.

Informasjon er makt heter det i et uttrykk, og i dag er mye informasjon tilgjengelig. En måte å lette arbeidet med å finne aktuelt fagstoff er å bruke kuratortjenester som henter informasjonen for deg – framfor å søke etter den selv hver gang. En annen måte å holde seg orientert på er gjennom å bygge seg personlige læringsnettverk. Da kan man få gode tips og diskutere ulike områder man interesserer seg for – enten det gjelder jobb eller fritid.

Etter å ha gått gjennom denne modulen skal du

  • vite om noen tips for å ta gode notater
  • reflektert over verdien av å ta digitale notater
  • kjenne til prinsippene i metoden Backwards Design (baklengs planlegging)
  • reflektert over noen utfordringer i forhold til å gi elevene lekser
  • vite hva et PLN innebærer
  • reflektert over verdien av å bygge læringsnettverk
Reklamer

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s