Modul 1: Refleksjon – digital kompetanse og arbeidslivet

Spørsmål og utsagn under er basert på PlayDecide – eSkills. Diskuter ett eller flere av spørsmålene i diskusjonsfeltet nederst. Kommenter minst en kommentar fra en annen deltaker.

  1. Er digital kompetanse det samme som IKT-ferdigheter? Hvordan tror du de fleste forstår digital kompetanse? Hvordan forstår du begrepet?
  2. Dobbel teknologiutfordring; tilgang og bruk. Å ha tilgang til teknologi er en ting. Å vite hvordan man skal bruke teknologien er en helt annen. Hvilket aspekt mener du er mest utfordrende, og hvorfor?
  3. Makt til e-folket! Internett kan gi hver enkelt innbygger tilgang til politisk deltakelse og beslutningstaking, f.eks. e-valg. Hvor ønskelig eller uønsket er dette?
  4. La oss reise på shopping –online. Å handle på nett krever egentlig ikke digital kompetanse. Det handler bare om noen få klikk. Er du enig? Hvorfor/hvorfor ikke?
  5. Holder det å beherske Officepakka? Officepakka har blitt et typisk eksempel på hva man trenger av ferdigheter for en kontorjobb, men er det nok? Hva slags digital kompetanse er nødvendig hos dagens arbeidstakere?
  6. Kunnskapsarbeidere. Hvilke ferdigheter mener du man må ha for å være en god kunnskapsarbeider?
  7. Trenger man digitalkompetanse for å nå til topps? Er det mulig å få en toppstilling i dag dersom man har lite eller ingen digital kompetanse? Diskuter.
  8. Hode eller hjerte? Burde studenter lytte til hodet og velge en utdanning som garanterer at de får en jobb i framtiden (f.eks. innenfor IT) eller skulle de lytte til hjertet og velge noe de har pasjon for? Burde den nåværende økonomiske situasjonen ha noen betydning for dette valget, f.eks. når man tenker på at en del EU-land har stigende arbeidsledighet og/eller er i økonomisk krise?
  9. Er livslang læring mirakelkuren? Hvordan kan vi best forberede oss for en framtid hvor vi bytter jobb oftere?
  10. Uten IKT-ferdigheter, ingen jobb? Andelen jobber som krever at man har IKT-ferdigheter øker. Hva mener du blir igjen av jobber i framtiden for mennesker med ingen eller lite IKT-kompetanse?
Reklamer

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s