Modul 1: En drømmelærer

Hva er en «drømmelærer»? Svaret avhenger nok av hvem du spør. Elever kan ha ulike oppfatninger av hva de oppfatter som en «drømmelærer» – noen vil mene det er en som bryr seg, andre er kanskje opptatt av at de får lite lekser. Kanskje du husker en «drømmelærer» du hadde på skolen? Hva er det som gjorde akkurat denne læreren spesiell for deg?

Det er mange hensyn man må ta som lærer, man skal planlegge godt og kjenne sitt fagstoff, man skal kjenne elevene slik at man kan tilrettelegge læringen etter evner og interesser, man skal skape læringsglede og læringslyst. Å være lærer er krevende, men er kanskje ett av de viktigste yrkene vi har.

Hva skal til for at elevene skal lære å lære, for at de skal få progresjon? Hva må til for å støtte undervisningen? Det er noen av spørsmålene en lærer må stille seg selv. Noen andre spørsmål vil være; vet du hvordan dine elever lærer best? Hvordan sørger du får at du ser alle og at alle får den «gjødselen» de trenger for å blomstre? Vet du noe om hvordan dine elever oppfatter deg som lærer?

Det er også vanskelig å vite hva man skal evaluere hos en lærer for å avgjøre kvaliteten på lærerens undervisning. Skal det tas utgangspunkt i hvor godt elevene gjør det i form av standpunkt- og eksamenskarakterer, skal det tas utgangspunkt i elevenes progresjon eller er det noe helt annet som avgjør om læreren er «god» eller ikke?

Hva som kjennetegner en god lærer varierer avhengig av hvem du spør, for eksempel har Hattie trukket fram disse;

dengodelæreren

Gå til neste side – hva skaper god læring?

Reklamer

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s