Karrierelæring, utdanningsvalg og et par andre ting (#nkul18)

Da er jeg tilbake etter noen hektiske dager på NKUL i Trondheim. Det er alltid kjekt å møte gamle og nye kjente, og få mange gode tips og innspill underveis. Et av de artige tipsene jeg fikk med meg må være fra TeachMeet’en mandag kveld; https://musiclab.chromeexperiments.com/ – verdt å ta en titt på!

Selv har jeg vært med å promotere to nye produkter fra Conexus; karrierelæring og livsmestring. Karrierelæring er koblet mot faget utdanningsvalg, og under ser dere deler av presentasjonen vi hadde – og hvor de siste slidene er eksempler på hvordan en rapport etter at man har svart på spørsmålene i refleksjonsverktøyene ser ut. Dette er riktignok fra «voksenversjonen» – for ungdomstrinn er det andre spørsmål som blir stilt, mer tilpasset ungdommenes språk og hverdag (litt slik dere ser tidligere i presentasjonen). Hvis noen har lyst til å ta interesse- og preferanseprofilen for å få en liten følelse selv slik at de kan vurdere selv hvordan dette kunne være for elevene er det bare å ta kontakt.

I ressursen er det både refleksjonsverktøy, men også ressurser til bruk i klasserommet. De er bygget rundt noen hovedområder; selvinnsikt, muligheter, valgkompetanse og overganger. Forslag til organisering av innhold i faget kan se slik ut (denne lovet jeg også å dele da vi hadde vår presentasjon på NKUL):

Og bare for moro skyld – og en liten smakebit – legger jeg til slutt her med et forslag til en survey. Den tenkte jeg kunne brukes som et utgangspunkt for å diskutere det å møte motgang og håndtere konflikter:

2 kommentarer

  1. Utrolig spennende og interessant Blogg du har. På Teachmeet presenterte du noen fine slides med ulike elevtyper. Er de noe du kunne tenke ut.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s