Karrierelæring, utdanningsvalg og et par andre ting (#nkul18)

Da er jeg tilbake etter noen hektiske dager på NKUL i Trondheim. Det er alltid kjekt å møte gamle og nye kjente, og få mange gode tips og innspill underveis. Et av de artige tipsene jeg fikk med meg må være fra TeachMeet’en mandag kveld; https://musiclab.chromeexperiments.com/ – verdt å ta en titt på!

Selv har jeg vært med å promotere to nye produkter fra Conexus; karrierelæring og livsmestring. Karrierelæring er koblet mot faget utdanningsvalg, og under ser dere deler av presentasjonen vi hadde – og hvor de siste slidene er eksempler på hvordan en rapport etter at man har svart på spørsmålene i refleksjonsverktøyene ser ut. Dette er riktignok fra «voksenversjonen» – for ungdomstrinn er det andre spørsmål som blir stilt, mer tilpasset ungdommenes språk og hverdag (litt slik dere ser tidligere i presentasjonen). Hvis noen har lyst til å ta interesse- og preferanseprofilen for å få en liten følelse selv slik at de kan vurdere selv hvordan dette kunne være for elevene er det bare å ta kontakt.

I ressursen er det både refleksjonsverktøy, men også ressurser til bruk i klasserommet. De er bygget rundt noen hovedområder; selvinnsikt, muligheter, valgkompetanse og overganger. Forslag til organisering av innhold i faget kan se slik ut (denne lovet jeg også å dele da vi hadde vår presentasjon på NKUL):

Og bare for moro skyld – og en liten smakebit – legger jeg til slutt her med et forslag til en survey. Den tenkte jeg kunne brukes som et utgangspunkt for å diskutere det å møte motgang og håndtere konflikter:

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s