Allerede februar

Tiden ser ut til å gå like raskt i det nye året som i det gamle, og mange oppgaver skal utføres. For tiden er det mye arbeid i forhold til å revidere kartlegginger og lage nye, og det er mye spennende arbeid – og mye tankevirksomhet. Mye moro, og veldig travelt.

Munin går videre framover med flere fag og tverrfaglige temaer, så jeg er ganske overbevist om at vi der er helt på linje med fagfornyelsen. Arbeidet fortsetter!

Det er også andre ting å se på – f.eks. hvordan teknologien gir muligheter. En av tingene jeg har sett på i det siste er Microsoft sin Translator. Her er ideen at man både skal kunne skrive inn og snakke inn tekst, og så blir den oversatt til en rekke andre språk. Kanskje du tenker at dette ikke er så nytt, men det som er nytt her er muligheten til å ha en samtale hvor du på den ene siden skriver norsk, og så kommer det ut i et annet språk til mottakeren. Man kan også tenke seg en forelesningssituasjon eller et større møte med deltakere fra ulike land – da kunne man snakket på sitt eget språk, mens studentene eller deltakerne i møtet ville få automatisk oversatt til sitt eget språk. Dette er en tilnærming til speech-to-speech-translation. Dessverre fungerer den ikke så godt på å forstå norsk – vi er jo et lite språk sammenlignet med de store, men den gir noen tanker om hva som blir mulighetene framover.

Mangt å gripe fatt i – men skal prøve å bli flinkere til også å oppdatere bloggen framover.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s