Siste innlegg i år

Et nytt år er omme, og nye muligheter ligger foran oss. Det har vært et spennende år, og neste år ser ut til å bli enda mer spennende for min del. I skolesektoren rører ting på seg raskere enn tidligere, og behovet for å forstå både hva digital kompetanse og hva profesjonsfaglig kompetanse innebærer bare vokser. Jeg ser større endringer i forhold til hva teknologien skal gjøre for oss, framfor å lære seg ren redskapshåndtering og teknisk-praktiske ferdigheter i bruk av apper og tjenester. Dybdelæring er et begrep som brer mer om seg, selv om mange sliter med å forstå hva konseptet egentlig innebærer. Fagfornyelsen går framover, og jeg håper at det som har kommet ut av arbeidet til nå vil gjennomsyre måter man driver undervisning på og fører til endret undervisningspraksis.

Men selv om bruken øker, og utvalget av utstyr, tjenester, apper og programmer blir større så ser jeg fortsatt store mangler når det gjelder kompetanse; hvordan vi skal bruke dette for å lære bedre, for å gi oss andre og nye muligheter, for å skape motivasjon og relevans. Med andre ord; mye godt arbeid ligger fortsatt foran oss – og jeg er igang med min del av dette arbeidet på mange ulike arenaer.

Som en siste video i år vil jeg anbefale denne av Tristan Harris. Han snakker om hvordan teknologiselskapene faktisk styrer mye av verden, mer enn vi kanskje var klar over og i alle fall er lite bevisste om. Med den takker jeg for alle gode møter, innspill, samtaler og mer i året som har gått – og ser fram til å møte alle igjen i 2018.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s