Automatisk oversettelse

Jeg skriver videre på Munin Samfunnsfag, og for å skape flere innfallsvinkler til ulike tema har jeg lett rundt på nett etter videoer som kan illustrere på en god måte – og som finnes på nettsidene merket med Eksterne ressurser. Mange av videoene er på engelsk, og med engelske subtitler – og jeg tenker at det også kan være greit siden elevene må forholde seg til mye engelsk informasjon når de søker informasjon på nett ellers. Samtidig er det selvfølgelig en utfordring hvis man ikke er så god i engelsk.

Det er derfor fint at det finnes funksjonalitet som kan hjelpe. Jeg har lagt opp lenker til hvor videoene ligger på YouTube – og som et eksempel er videoen jeg har brukt på temasiden Rasisme og diskriminering. Videoen tar opp ulike spørsmål rundt diskriminering og rasisme, f.eks. om det er rimelig at en restauranteier som selv ikke er rasist, nekter å ansette en farget person fordi kundene hans er rasister. Et annet spørsmål er om en kvinne er rasistisk dersom hun ikke vil la seg undersøke av en mannlig gynekolog – og om det skiller seg fra å ikke la seg undersøke av en gynekolog med annen etnisk opprinnelse.

Videoen er på engelsk og med engelsk undertekst, men det er ganske enkelt å få norsk undertekst i stedet for. På YouTube kan du derfor først sette på undertekst ved å trykke på firkanten i nedre høyre hjørne av videoen – da kommer den på engelsk. Så velger du tannhjulet (innstillinger), velger Teksting og deretter Automatisk oversettelse. Da får du en lang liste av språk som kan velges – og dette er derfor lurt å vite om både om du skal ha den tekstet på norsk eller om du ønsker å få den tekstet på et annet språk.

Oversettingen er selvfølgelig ikke alltid 100% korrekt siden den bruker samme type oversetting som du finner på oversettertjenester ellers på nett, men god nok til å gi en støtte i å forstå innholdet i videoen.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s