Alt vi deler [video, undervisningstips]

05.02.17 at 10:24 Legg igjen en kommentar

Det er nok mange som har fått med seg videoen fra danske TV2, men jeg synes den likevel fortjener en plass på bloggen fordi jeg synes det er viktig å få fram at selv om mennesker er ulike så har vi likevel mye felles – og at det er farlig å sette mennesker i bås med en gang. Det jeg også liker er variasjonen av mennesker vi ser i filmen, jeg synes det er viktig å få fram at mennesker kommer i alle størrelser og fasonger – ikke minst fordi mange unge i dag tror at man må se ut på bestemte måter for å være «vellykket». Jeg pleier å si til elever at de må se litt rundt seg – se på mennesker rundt seg og mennesker som har hatt suksess i inn- og utland, og spørre seg selv om hvor mange som oppfyller idealet de ser for seg. Da vil man se at de aller fleste ser helt vanlige ut, men at de har gode liv – med familie, venner og jobb. Hvorfor er det da så fokus på kropp og utseende – noe som fører til at stadig flere unge får problemer med å håndtere livet, de synes kravene fra omverden blir for store. Det å diskutere og reflektere over denne type problemstillinger mener jeg derfor hører klart hjemme i et tema som «livsmestring» – et tema som blir trukket fram sammen med folkehelse som fordypning i skolen av Ludvigsenutvalget.

I tillegg til videoen under anbefaler jeg også å ta utgangspunkt i problemstillingen «hva hvis verden bestod av 100 mennesker» – her finnes det både videoer og presentasjoner. Jeg lagde en selv til TeachMeeten på NKUL i fjor, og den finner du her:

Advertisements

Entry filed under: 1.

Jeg går nye veier Oppgavedidaktikk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,356 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: