Et vekstorientert tankesett #retweet gjerne

07.10.16 at 11:33 Legg igjen en kommentar

Jeg har i en tid vært opptatt av dette med «fixed and growth mindset» – altså at hvordan vårt tankesett er har stor betydning for hvordan vi håndterer livet og hvordan vi opplever for eksempel utfordringer. En god bekjent av meg har arbeidet mye med dette, og er i gang med å lage et undervisningsopplegg for å utvikle denne type evner. Jeg synes det er viktig, og tenker at dette bør være en del av hva elevene (og alle andre) bør vite noe om, slik at de også har mulighet til å utvikle seg. På hjemmesiden står det for eksempel

Mange tror at våre evner og egenskaper er medfødt og noe vi ikke kan endre. Det er feil! Alle kan utvikle seg mye mer enn de fleste tror. Når du forstår hvordan du kan utvikle dine evner og egenskaper vil du klare å:

  • takle utfordringer og krav fra omverden på en bedre måte.

  • lære og utvikle deg mer på alle arenaer i livet.

  • mestre oppgaver du tidligere har trodd du ikke kan få til.

  • Bli mer robust så du håndterer motgang og nedturer bedre.

  • Det som er flott er at det går an å jobbe med å endre tankesett.

Særlig ser jeg at tankegang som «jeg får det sikkert ikke til» eller «jeg får sikkert ikke lov, så det er ikke vits å spørre engang» ikke fremmer mye læring. Det samme gjelder grupper i klasserommet som inntar samme negative synspunkt, for eksempel at vi som er i denne gruppa er ikke flinke i matematikk – det er bare slik det er. Jeg ønsker at elevene skal få tro på seg selv, og ikke bare gi opp når de møter hindringer på veien. Det handler om å se muligheter, være løsningsorientert – i stedet for at man bare fokuserer på problemene. Under er en kort presentasjon av MadeToGrow – og en lenke til en kort undersøkelse. Jeg håper at dere kan hjelpe Sissel i å utvikle dette produktet videre gjennom å bruke noen få minutter på å svare på spørreundersøkelsen – det vil være til stor hjelp.

Spørreundersøkelse:

Advertisements

Entry filed under: læring. Tags: .

IKTstrategi for grunnskolen IKTstrategi for grunnskolen – innspill

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,277 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: