Et vekstorientert tankesett #retweet gjerne

Jeg har i en tid vært opptatt av dette med «fixed and growth mindset» – altså at hvordan vårt tankesett er har stor betydning for hvordan vi håndterer livet og hvordan vi opplever for eksempel utfordringer. En god bekjent av meg har arbeidet mye med dette, og er i gang med å lage et undervisningsopplegg for å utvikle denne type evner. Jeg synes det er viktig, og tenker at dette bør være en del av hva elevene (og alle andre) bør vite noe om, slik at de også har mulighet til å utvikle seg. På hjemmesiden står det for eksempel

Mange tror at våre evner og egenskaper er medfødt og noe vi ikke kan endre. Det er feil! Alle kan utvikle seg mye mer enn de fleste tror. Når du forstår hvordan du kan utvikle dine evner og egenskaper vil du klare å:

  • takle utfordringer og krav fra omverden på en bedre måte.

  • lære og utvikle deg mer på alle arenaer i livet.

  • mestre oppgaver du tidligere har trodd du ikke kan få til.

  • Bli mer robust så du håndterer motgang og nedturer bedre.

  • Det som er flott er at det går an å jobbe med å endre tankesett.

Særlig ser jeg at tankegang som «jeg får det sikkert ikke til» eller «jeg får sikkert ikke lov, så det er ikke vits å spørre engang» ikke fremmer mye læring. Det samme gjelder grupper i klasserommet som inntar samme negative synspunkt, for eksempel at vi som er i denne gruppa er ikke flinke i matematikk – det er bare slik det er. Jeg ønsker at elevene skal få tro på seg selv, og ikke bare gi opp når de møter hindringer på veien. Det handler om å se muligheter, være løsningsorientert – i stedet for at man bare fokuserer på problemene. Under er en kort presentasjon av MadeToGrow – og en lenke til en kort undersøkelse. Jeg håper at dere kan hjelpe Sissel i å utvikle dette produktet videre gjennom å bruke noen få minutter på å svare på spørreundersøkelsen – det vil være til stor hjelp.

Spørreundersøkelse:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s