Oppfølging av mobbesaker

27.04.16 at 11:24 Legg igjen en kommentar

stopp mobbingI dag har jeg hatt en lang prat med Lars Petter i Steinkjer, og han kunne fortelle meg om et tiltak de har gjort for å følge opp mobbesaker på skolene. De har laget en «knapp» – en tile – i sin Sharepointløsning (skoleportalen) hvor elevene kan sende inn et kontaktskjema hvor de beskriver mobbesituasjon. Dette fungerer omtrent som politiets røde knapp, og Steinkjer kommune har utviklet sin versjon (og de ble inspirert til å gjøre dette etter å ha sett hva de gjorde i Bodø). De har lagt den i portalen av sikkerhetshensyn.

Elevene trenger ikke skrive hvem de er (epostadressen til avsender henger med på skjemaet) eller navngi noen, men fortelle hva som skjer. Dette skjemaet blir sendt til to rådgivere i kommunen, som så vurderer informasjonen. Hvis dette er informasjon som skal jobbes videre med blir saken overført til en beredskapsgruppe, som også består av PPT og Barnevernet. På denne måten får man registrert hendelser og kan sette i gang tiltak. Elevene skal i utgangspunktet ta opp saker lokalt, og man skal prøve å finne en løsning der – men hvis de ikke vil ta det opp lokalt eller at ikke noe skjer har de derfor denne muligheten til å varsle, enten det gjelder dem selv eller at de ser andre ting som foregår (innenfor og utenfor skoletiden).

Jeg syntes dette var en løsning som flere burde vurdere.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: .

Gode videoressurser Go Luster!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,277 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: