OneNote og Kahoot

26.04.16 at 11:28 Legg igjen en kommentar

Det er massiv opplæringsvirksomhet om dagen. Jeg farter rundt i Luster kommune og holder på med opplæring i OneNote for alle lærerne. Til nå har jeg vært på 5 av 8 skoler, og de neste 3 blir tatt denne og neste uke. Det er flotte lærere jeg har med å gjøre, og de ser mange muligheter, spesielt med klassenotatblokk. Artig å se hvordan de tar til seg et verktøy de færreste har hatt kunnskap om fra før. Imidlertid krever en slik satsing at man har godt samarbeid med IT, og at løsningene er satt opp riktig – slik at man unngår påloggingsproblemer og tilsvarende utfordringer som gjør implementering av programvaren vanskeligere. Takk og pris har jeg med meg gode IT-folk også, som løser problemer som oppstår fortløpende. Det skal bli spennende å se hva vi kan få til framover – jeg skal jobbe med denne kommunen fram til neste sommer.

Jeg har også produsert mange Kahooter den siste tiden, både quizzer og surveys, for TV2 Skole. Mange lærere og elever liker dette verktøyet, men jeg ser at fortsatt er det mange som fortsatt lager quizzer med faktaspørsmål. Det er i seg selv greit nok, men verktøyet ar så mange flere muligheter i seg. Bruk av survey liker jeg aller best – da kan man ta utgangspunkt i hva elevene svarer og diskutere videre derifra. Jeg lagde meg en liten mal for min produksjon – og under er et eksempel fra en kort survey jeg lagde i forbindelse med et nyhetsinnslag om at hele 61% av ungdommer har fått snapper med seksualisert innhold.

kahoot

Det er også fint å bruke bilder til spørsmål, og der har jeg lagt litt jobb i å finne gode bilder til Kahooter jeg har laget om ulike land. Disse er som quizzer, og hvor jeg har hentet bilder som kan illustrere særtrekk og kjennetegn ved landene. Bildene bør gi en dypere mening og ikke bare være rene illustrasjoner – det tenker i alle fall jeg. Selv om det er quizz så går det an å gi mye faktainformasjon både i spørsmålene, i svaralternativene og i bildene. Under en om Tyskland, og det er klart at det er mange andre ting man kunne hatt fokus på – men viser denne som et eksempel på hva jeg har tenkt under produksjonen av akkurat denne Kahooten. Den finner du også på denne lenka hvis du vil bruke den som en Kahoot: https://play.kahoot.it/#/k/c8799945-862b-4bee-a5d1-2f4ab8d5f6fe

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, læring. Tags: , , , .

Forretningsplan skape en app Jeg gleder meg til #NKUL

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,283 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 318 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 318 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: