Hva har realityserier, samordnet opptak og Nobelprisen i økonomi felles?

12.03.16 at 14:00 Legg igjen en kommentar

Jeg sitter og lager oppgaver knyttet til Nobelprisen i økonomi, basert på en filmserie på samfunnsokonomi.no. Noe av det som slår meg er at prisen fra 2012 – som handler om markedsdesign og stabile markedsløsninger uten bruk av prismekanismer – gjenspeiles i flere områder i samfunnet.

Jeg synes teorien er interessant, og som det framgår i filmen ser vi den igjen blant annet i forbindelse med samordnet opptak. Det er også interessant å se den brukt på områder som det å finne seg en livspartner, selv om jeg ser klare utfordringer i et slikt system – den blir litt for instrumentell i forhold til områder som handler om følelser – men som tanke er det på en måte litt fengende. Kanskje mange ville syntes at livet ble litt lettere på denne måten? Samtidig ser jeg klart at i mange realityserier brukes samme prinsipp, man skal prøve å skape allianser som begge parter tjener på – men der mangler det ofte det helt essensielle; nemlig ærligheten framfor å tenke strategisk.  Jeg synes filmene er vel verdt et lite blikk – de omhandler tunge samfunnsøkonomiske emner på en ganske lettfattelig måte.

På Nobelprize.org lenker de også opp til dette spillet i forbindelse med denne utdelingen – her skal man handle med andre land og vurdere i hvilken grad alle tjener på partnerskapet.

Advertisements

Entry filed under: læring. Tags: , .

Klassenotatblokk (OneNote) Undervisningstips

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,944 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: