Mye spennende i Sandefjordskolen

02.10.15 at 10:53 Legg igjen en kommentar

I dag har jeg hatt en lang prat med Frode Rustøy i Sandefjordskolen. Han har laget mye spennende saker, blant annet «Taletast» – som gjør at man kan skrive inn bokstaver og ord og få disse lest opp for deg. Kjempefint for elever som skal lære seg å lese og skrive – og uten nedlasting eller innlogging av noe slag. Veldig enkelt å bruke. Skriv gjerne flere ord og marker disse – så leses alle ordene som er markert. Tjenesten ligger åpent – og med mindre det blir så mye pågang at serveren får problemer vil dette fortsatt være tilfellet. Han har også laget en tjeneste for de mest brukte ordene – og der kan man velge hvor lenge de skal vises på skjermen. God trening – og her er lenka til «Lesetrim«.

Noe annet spennende er sandkassa til bruk for å lære om topografi og kart. Elevene kan flytte rundt på sanden og skape landskap, det blir projisert koter og farger ned på sanden slik at de ser sammenhengen mellom kart og terreng der – og i tillegg vises kartet på skjerm. Frode forteller at dette er laget ved hjelp av Linux og Xbox (Kinect) – hvor Kinect måler avstand slik at høydekurver (koter) og farger blir projisert korrekt. Dette syntes jeg var imponerende og veldig bra laget for læring. Under et innslag fra Vestfold TV som viser hvordan dette fungerer i praksis – dessverre viser ikke wordpress fram denne embed’en så derfor lenke videre…

http://www.tvvestfold.no/v.ihtml/player.html?source=share&photo%5fid=11621749
Advertisements

Entry filed under: 1.

Lese rutetabeller [undervisningsopplegg] Hvordan nyheter påvirker oss

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,944 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: