Lese digitalt og viktigheten av navigasjon

16.09.15 at 12:07 Legg igjen en kommentar

Jeg leser meg gjennom OECD-rapporten Students, Computers and Learning – Making the Connection, hvor jeg vil kommentere innholdet mer etter hvert – men noe av det første jeg kan si er at det den peker på er ikke at elever ikke blir flinkere av økt databruk (slik overskriften kan tyde på i Utdanningsnytt). Rapporten peker på at dersom man ikke endrer sin undervisningspraksis, ja da har ikke bruk av teknologi noen økt effekt. Altså helt i tråd med hva jeg ellers prediker på blogg, kurs og foredrag. Man kan ikke – som det populært heter – sette strøm på gamle metoder. Mer om dette i et senere innlegg.

Noe annet som fanget oppmerksomheten min mens jeg leste gjennom handlet om det å lese digitalt – og disse tankene måtte jeg skrive ned for meg selv. Det er opplagt at dårlige digitale ferdigheter vil gi dårligere resultater, og jeg er glad for at tingene de peker på samtidig er ting vi har tatt med i iktplan – som styrker meg i troen på at vi har tenkt rett i det arbeidet. Dette var mine stikkord;

 

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, læring. Tags: , , , , .

Hensiktsmessig og uhensiktsmessig bruk av IKT Barn skal bli bedre voksne enn dagens voksne (lørdagsrefleksjoner)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,497 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: