Hva denne uka har inneholdt så langt…

OddabesøkDenne uka har jeg også startet med å være på reise, først til Odda og deretter til Kristiansand. Til sammen betyr det at jeg har tilbragt omtrent 20 timer i bil – for det ble bil hele denne turen denne gangen.

Vi var flere som valfartet til Odda denne uka; også Erik og Ingebjørg fra IKT-senteret kom dit slik at vi – sammen med Lage – kunne jobbe videre med IKTplan for vgo. Lage har skrevet noe om dette på sin blogg som kultursjef i kommunen.  Der finner du også en kort video fra vårt besøk på Odda ungdomsskole – for vi kunne ikke besøke Odda uten å ta en tur innom der.  Det foregår alltid spennende ting hos Sven Olaf og co – og denne gangen snakket vi også litt om satsingen som realfagskommune, og om satsingen på Google for Education.

Jeg traff også flere gamle bekjente fra ulike konferanser og seminarer, og også et knippe lokalpolitikere i debattmøte om digitalisering, fiberutbygging og kultur. De har nemlig sparket i gang en rekke møter nå før valget hvor politikerne blir utfordret på ulike tema – forrige møte handlet for eksempel om skole. Møtene blir i tillegg streamet slik at også de som er tilstede har anledning til å følge med. Bra tiltak!

lindebøskauenTuren gikk så videre til Kristiansand for min del, og der startet jeg med et foreldremøte hvor temaet var digital dømmekraft og det å være tilstede på nett. Dagen etter var det elever og lærere som stod for tur. Med elevene mest om det å være tilstede på nett, og med lærerne om hvordan man skal implementere digitale ferdigheter, hva digital kompetanse egentlig betyr og hvorfor det er viktig – og en del om det å lage oppgaver. En flott dag på Lindbøskauen skole  og med engasjerte lærere og elever – og med et fantastisk vær i tillegg.  Jeg liker godt slagordet til skolen; Stø kurs i trygt farvann – både rent bokstavelig og i overført betydning.

Etter endt dag gikk turen hjemover igjen, og det ble mørkt før jeg startet på fjellovergangen fra Hemsedal til Sogn. Det er ikke hver gang jeg opplever nordlys, men i går natt åpenbarte det seg underveis et flott skue – et skikkelig grønt bånd som lyste opp deler av veien min hjem. Men nå er det oppgavesnekring for TV2 Skole som står på timeplanen før jeg reiser mot Askøy i midten av neste uke.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s