Hva denne uka har inneholdt så langt…

10.09.15 at 16:33 Legg igjen en kommentar

OddabesøkDenne uka har jeg også startet med å være på reise, først til Odda og deretter til Kristiansand. Til sammen betyr det at jeg har tilbragt omtrent 20 timer i bil – for det ble bil hele denne turen denne gangen.

Vi var flere som valfartet til Odda denne uka; også Erik og Ingebjørg fra IKT-senteret kom dit slik at vi – sammen med Lage – kunne jobbe videre med IKTplan for vgo. Lage har skrevet noe om dette på sin blogg som kultursjef i kommunen.  Der finner du også en kort video fra vårt besøk på Odda ungdomsskole – for vi kunne ikke besøke Odda uten å ta en tur innom der.  Det foregår alltid spennende ting hos Sven Olaf og co – og denne gangen snakket vi også litt om satsingen som realfagskommune, og om satsingen på Google for Education.

Jeg traff også flere gamle bekjente fra ulike konferanser og seminarer, og også et knippe lokalpolitikere i debattmøte om digitalisering, fiberutbygging og kultur. De har nemlig sparket i gang en rekke møter nå før valget hvor politikerne blir utfordret på ulike tema – forrige møte handlet for eksempel om skole. Møtene blir i tillegg streamet slik at også de som er tilstede har anledning til å følge med. Bra tiltak!

lindebøskauenTuren gikk så videre til Kristiansand for min del, og der startet jeg med et foreldremøte hvor temaet var digital dømmekraft og det å være tilstede på nett. Dagen etter var det elever og lærere som stod for tur. Med elevene mest om det å være tilstede på nett, og med lærerne om hvordan man skal implementere digitale ferdigheter, hva digital kompetanse egentlig betyr og hvorfor det er viktig – og en del om det å lage oppgaver. En flott dag på Lindbøskauen skole  og med engasjerte lærere og elever – og med et fantastisk vær i tillegg.  Jeg liker godt slagordet til skolen; Stø kurs i trygt farvann – både rent bokstavelig og i overført betydning.

Etter endt dag gikk turen hjemover igjen, og det ble mørkt før jeg startet på fjellovergangen fra Hemsedal til Sogn. Det er ikke hver gang jeg opplever nordlys, men i går natt åpenbarte det seg underveis et flott skue – et skikkelig grønt bånd som lyste opp deler av veien min hjem. Men nå er det oppgavesnekring for TV2 Skole som står på timeplanen før jeg reiser mot Askøy i midten av neste uke.

 

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , , .

Litt info fra pågående arbeid, og et par tips Hensiktsmessig og uhensiktsmessig bruk av IKT

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,277 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: