Hva skaper en god skole?

27.08.15 at 21:25 Legg igjen en kommentar

Debatten om skolen ser ikke ut til å ha noen ende, og hva skal man egentlig tro på av alle uttalelser og ytringer som kommer? Det er ikke lett å avgjøre. Noen artikler syntes imidlertid jeg var spennende å ta en titt på;

  • Gemini har flere interessante artikler om forskningsfunn. Her ser jeg gledelig at den om utforskende matematikk er tatt med, og jeg leste om dette prosjektet for ganske lenge siden og syntes da at dette virket fornuftig. Jeg har brukt eksempler herifra i enkelte foredrag ute for å vise hvordan man kan jobbe med aktiv problemløsning. Andre artikler er «lærere som samarbeider gir bedre skoler» og «god ledelse gir bedre lærere». Ekteparet Mosers uttalelse om at man må ha inn spesielle folk i skolen, f.eks. professorer, for å motivere barna synes jeg også har noe for seg. I alle fall må elevene oppleve mennesker som pasjon og engasjement for sitt fagområde.
  • Utdanningsforskning er det også flere spennende artikler.
  • Forskning.no har også en serie gående om skole og skoleforskning, blant annet om at vi må få mer kreativitet og nysgjerrighet inn i skolen

I tillegg er det selvfølgelig et utall utenlandske sider som handler om skoleforskning, og i Norge er det mange engasjerte lærere som både tvitrer og blogger gode tanker om skole og skoleutvikling.

Jeg finner slike sider adskillig mer oppløftende å lese enn politikernes uttalelser og raske løsninger på utfordringene skolen står overfor.

Når man leser mange artikler om skoleforskning er det ikke til å komme forbi at veldig mange peker i samme retning, og det som forundrer meg mest er hvor vanskelig det da er å få til endringer. Hvis vi mener noe er bra, forskningen understøtter det – hvorfor fortsetter man da i samme spor?

Advertisements

Entry filed under: Kunnskapsledelse, læring. Tags: , , .

Tidstyvtest? Jeg har noen spørsmål Hvorfor skal staten regulere markedene [ressurs video]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,497 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: