Valget 2015 – forslag til oppgaver

20.08.15 at 11:54 1 kommentar

I går hadde jeg en prat med Lars Petter i Steinkjer om mangt og mye – og i forbindelse med en helt annen sak lagde jeg et forslag til hvordan man kan jobbe tverrfaglig og med innslag av digital kompetanse knyttet til valget. Presentasjonen under er i store trekk generell, men har innslag av lokalsaker – for å gjøre innholdet mest mulig relevant for elevene.

Når det gjelder det faglige er det kompetansemål i samfunnsfag og norsk jeg stort sett har knyttet opp, men også matematikk (tolke data) og K&H (utforme logo) er aktuelle fag å trekke inn – litt etter hvor mye tid man har til rådighet.

I forhold til digitale ferdigheter handler dette om;

  • finne informasjon gjennom å gjøre gode søk og være kildekritisk til det man finner. Her kan man tenke seg alt fra å søke kommunens hjemmeside (aktuelle saker som blir drøftet lokalt), hjemmesider for ulike politiske partier (hva mener de), statistiske data fra for eksempel ssb.no, artikler i lokalavis (på nett), meninger og kommentarer i sosiale medier, kommentarfelt i fora o.l.
  • produksjon gjennom å lage et multimodalt produkt hvor man presenterer sitt eget parti, tilpassing til målgruppe, valg av kanal
  • kommunikasjon hvis man skal hente inn opplysninger utenfra eller å kommunisere ut eget budskap
  • dømmekraft – er det forskjell på å være privatperson og politiker, hvordan skal jeg presentere meg best mulig
Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, læring. Tags: , , , , , .

Refleksjon – din praksis og skolens tradisjon Bli kjent-bingo

1 kommentar Add your own

  • […] Tenk også på hvordan du kan lage aktiviteter som gjør at elevene må søke informasjon på Internett. De trenger trening i å finne gode søkeord og å være kritiske til det de finner. Kanskje du i løpet av denne uka eller neste kan lage en faglig aktivitet som fordrer at elevene må søke etter informasjon på Internett? I disse valgtider kunne dere f.eks. ha valgt å søke etter informasjon om hvilke saker som er viktige valgkampsaker lokalt og sette opp en oversikt over hvordan ulike partier stiller seg i disse sakene. Da vil dere i alle fall finne aktuelle kompetansemål i norsk og samfunnsfag. Noen saker kan kanskje kobles mot naturfag, f.eks. vern av områder, forsøpling eller forurensing. Etiske spørsmål kan kobles mot KRLE. Dere kan kanskje hente noen tips her: https://evabra.wordpress.com/2015/08/20/valget-2015-forslag-til-oppgaver/ […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,674 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: