Valget 2015 – forslag til oppgaver

I går hadde jeg en prat med Lars Petter i Steinkjer om mangt og mye – og i forbindelse med en helt annen sak lagde jeg et forslag til hvordan man kan jobbe tverrfaglig og med innslag av digital kompetanse knyttet til valget. Presentasjonen under er i store trekk generell, men har innslag av lokalsaker – for å gjøre innholdet mest mulig relevant for elevene.

Når det gjelder det faglige er det kompetansemål i samfunnsfag og norsk jeg stort sett har knyttet opp, men også matematikk (tolke data) og K&H (utforme logo) er aktuelle fag å trekke inn – litt etter hvor mye tid man har til rådighet.

I forhold til digitale ferdigheter handler dette om;

  • finne informasjon gjennom å gjøre gode søk og være kildekritisk til det man finner. Her kan man tenke seg alt fra å søke kommunens hjemmeside (aktuelle saker som blir drøftet lokalt), hjemmesider for ulike politiske partier (hva mener de), statistiske data fra for eksempel ssb.no, artikler i lokalavis (på nett), meninger og kommentarer i sosiale medier, kommentarfelt i fora o.l.
  • produksjon gjennom å lage et multimodalt produkt hvor man presenterer sitt eget parti, tilpassing til målgruppe, valg av kanal
  • kommunikasjon hvis man skal hente inn opplysninger utenfra eller å kommunisere ut eget budskap
  • dømmekraft – er det forskjell på å være privatperson og politiker, hvordan skal jeg presentere meg best mulig

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s