Kan ett bilde si mer enn 1000 ord?

09.08.15 at 11:54 2 kommentarer

For en stund tilbake merket jeg av en artikkel om 40 annonser om sosiale utfordringer. Nå tok jeg fram artikkelen igjen – og tenkte at dette kan være noen ideer å diskutere i forhold til iktplan.no og sammensatte tekster (eller multimodale om man heller vil kalle dem for det). Digitale formkrav handler om hvordan tekst og multimodale elementer kan framheve og understreke budskap.

Eksemplene som jeg hentet ut fra artikkelen er selvfølgelig resultat av langt arbeid og mye penger, men jeg synes de godt kan brukes for å diskutere hvordan bilder kan få oss til å se på utfordringer i verdenssamfunnet med litt andre øyne – og kanskje de kan gi inspirasjon til hvordan man selv skal presentere innhold. Jeg tenkte at annonsene kan brukes som utgangspunkt for diskusjon, f.eks;

 • hva prøver de å fortelle oss
 • hvordan påvirker slike kampanjer oss
 • hvorfor har de valgt dette bildet, hvordan fremmer det budskapet
Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, læring. Tags: , , , , .

Flere refleksjonsspørsmål IKTplan vgo – kompetanse og ferdigheter

2 kommentarer Add your own

 • 1. LageThune  |  09.08.15, kl. 12:57

  You made your point very clear.

  Så kan man selvsagt – og berettiget – etterspørre visuell kompetanse i skolen. Både hos elever og hos lærere som skal vurdere elevenes evne til å kommunisere.

  Hvordan vurderer man en oppgaveinnlevering når eleven har klart å tenke så smart at hele oppgaven besvares best ved et bilde – som de selvsagt har arrangert, tatt og redigert selv?

  Nok en gang tar jeg til orde for hvor viktig det er med visuell-, auditiv og kroppslig kompetanse i skolen (kroppslig er f.eks. håndskrift).

 • 2. evabra  |  09.08.15, kl. 13:00

  Takk takk – og var ingen overraskelse at akkurat du tok til orde for visuell kommunikasjon 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

 • 509,674 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: