Travle dager – kort oppdatering

Det har vært litt stillstand på selve bloggingen den siste tiden, men årsaker er bare at det er så veldig travelt om dagen. Jeg har produsert mye innhold, blant annet det du finner under fanen MOOC på toppen av siden – og der kommer det også mer, og jeg håper å komme med en nyhet i forbindelse med det også i nær framtid.

Under fanen implementering ser dere noen korte presentasjoner som vi har brukt, blant annet i Steinkjer, i arbeidet med å sørge for at den femte basisferdigheten (digitale ferdigheter) har fokus over tid. Jeg har faktisk vært i Steinkjer tre ganger i år, og møtt ulike skoler og snakket om hvordan vi kan jobbe med digitale ferdigheter og hvor de har brukt refleksjonsspørsmålene som ligger i disse presentasjonene. Jeg synes de jobber veldig planmessig i Steinkjer med dette og med å få på plass viktige forutsetninger for å gi elevene de ferdighetene de både har krav på (K06) og som de har behov for (21. århundrets ferdigheter). Må også nevne at jeg synes Egge ungdomsskole har en fantastisk visjon; «Alle kan bli noe stort» – det liker jeg å høre, og sier veldig mye om hvordan skolen ser på sine elever. Det betyr ikke at alle skal bli berømte eller få toppstillinger, men det handler om at alle skal få utviklet sitt potensiale – og at de skal møtes med respekt og forventninger.

Jeg blir en god del i Oslo framover fordi jeg er delvis engasjert av Snøball Film i forbindelse med produksjon av kunnskapsfilmer. Dette er spennende arbeid, og noe av det første jeg har blitt involvert i er produksjon av filmer om regning i alle fag.

Framover går det slag i slag, Bærum, Kongsberg, Overhalla, Bergen, Kristiansand, Oslo, Tønsberg – og med veldig ulike oppdrag – fra storforeldremøte om digitale ferdigheter til teknologi i forbindelse med spesped. Reiseruta er et lite logistikkmessig mareritt, med raske bytter mellom bil, tog, buss og fly – får håpe jeg ikke går for mye i surr.

TV2 Skole går sin gang også som vanlig, med oppgavelaging til ungdomstrinn og vgo hver uke.Utover dette er det også noen andre typer virksomhet jeg er involvert i om dagen – så dagene fylles i alle fall godt opp.

Før jeg vet ordet av det er det også NKUL, hvor jeg har sesjon om problemløsning og kreativitet i regi av meg selv + jeg skal snakke om Teaching With Technology (TwT) på Microsoft sitt leverandørforedrag (begge på torsdagen) – i tillegg til at jeg har meldt inn to foredrag til TeachMeeten onsdag kveld. Det blir moro, og jeg gleder meg til å treffe gamle og nye kjente.

Det skal nok bli rom for noen blogginnlegg også, men skal bare få hodet litt over vann først.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s