Prøver å skape struktur

15.12.14 at 14:19 2 kommentarer

Jeg tenker og tenker nå om dagen, og prøver å skape en form for struktur. Strukturen jeg er ute etter er en kobling mellom 21. århundrets ferdigheter, hovedområdene i rammeverk for digitale ferdigheter (i min tolkning) og hvordan det skal gjøre seg utslag i fag. Her er min første råskisse, men er helt åpen for innspill. Figuren blir større hvis du trykker på den.

matrise

Dette handler da om hva elevene skal tilegne seg – hvilke aktiviteter skal man gjøre i klasserommet som fører fram til disse målene og som har sammenheng med de faglige kompetansemålene.

Men hva skal lærerne selv fokusere på når det gjelder hva de skal reflektere over. Jeg har tenkt litt i denne retningen i forhold til å kjøre en plan for kompetanseheving innenfor de samme områdene som nevnt over – og jeg er ikke sikker på om den er fornuftig og/eller gjennomførbar. Den må sees på som tidlige tanker fra meg;

kompetanseheving

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, læring, web2.0. Tags: , , , , , .

Noen spørsmål om opphavsrett Da var det jul igjen

2 kommentarer Add your own

  • 1. Sveinung Igesund  |  18.12.14, kl. 09:38

    Veldig bra, Eva! Dette er nyttige tanker. Vi, epedagogene i Hordaland, jobber også med dette: http://www.digitalskule.no/digital-grunnkompetanse/ikt-og-laering/vurdering/
    Og vi tenker at vi vil prøve å skissere ulike «pakkeløsninger» for læringsinfrastruktur, utover en tradisjonell LMS, som en bør ha på plass om en ønsker å legge til rette for nettopp samarbeid og deling, PLN, vurdering, omvendt undervisning, BYOD og apper, Spill/simulering, klasseledelse osb.

  • 2. evabra  |  18.12.14, kl. 22:05

    Takk for kommentar. Jeg følger med på siden deres også 🙂 Håper å lage noe som kan brukes av alle, det blir nok julejobbing med det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,674 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: