Følelser og læring

10.12.14 at 21:31 1 kommentar

følelserI dag har jeg lest raskt gjennom Measuring and Understanding Learner Emotions: Evidence and Prospects fra Lace Project – som har fokus på at følelser er nøkkelelementer for læring. Rapporten peker på at følelser har blitt et av elementene man bør vurdere i forbindelse med læringsanalyse, samtidig som det er en del utfordringer knyttet til å måle disse i online-miljøer (selv om teknologien også utvikler seg til å tolke f.eks. ansiktsuttrykk). De har totalt målt i forhold til 100 følelser, men siden det norske språket er litt fattigere på ord enn engelsk har jeg derfor kun fått fram 79 ord i oversikten over. Hvordan tror du de ulike følelsene henger sammen med læring og læringsutbytte – enkelte i positiv retning, andre i negativ. Vi må i alle fall prøve å få fram de positive følelsene enten undervisning foregår analogt eller på nett. Figuren under er en sterkt forenklet modell som bygger på Control-Value Theory of Achievement Emotions (trykk på bildet for større utgave).

prosess

Advertisements

Entry filed under: læring. Tags: .

Hva kan du om søkestrategier og organisering (multippel choice) Ytringsfrihet eller vern?

1 kommentar Add your own

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,674 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: