Hva kan du om søkestrategier og organisering (multippel choice)

I forbindelse med at jeg lager innhold om digitalisering og bruk av teknologi til en portal KS har for opplæring av kommunalt ansatte har jeg laget en liten flervalgsoppgave som jeg tenkte kunne brukes etter en modul om søkeferdigheter, avansert søk og organisering. Er de for lette/vanskelige? Har noen andre gode spørsmål som dere kunne delt med meg?

Det er mulig å få slidesharen under i full størrelse ved å trykke på ikonet med to piler nede i høyre hjørne av presentasjonen.

Reklamer

2 comments

  1. Fine oppgaver, Eva. Jeg tror de er passe vanskelige, men jeg ser én utfordring med dem: jeg er helt enig i at alle bør lære å gjøre avanserte søk for å ikke bli fanget i filterboblen, men det er en pedagogisk utfordring at man faktisk kommer i mål med de dårlige søkene også. Hvis (barnløse, trondheimsbaserte) jeg søker «barnehageskjema oslo», får jeg likevel riktig skjema som første treff. Hadde jeg vært en litt vrang og lite digitalt kompetent kursdeltaker, ville jeg da tenke at det ikke er noen vits å lære seg avanserte søkestrategier..

  2. Ja – enig i din kommentar. Bør finne et eksempel hvor man ser forskjellen – jeg må til å leke meg med søk 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s