Hva kan du om søkestrategier og organisering (multippel choice)

08.12.14 at 18:20 2 kommentarer

I forbindelse med at jeg lager innhold om digitalisering og bruk av teknologi til en portal KS har for opplæring av kommunalt ansatte har jeg laget en liten flervalgsoppgave som jeg tenkte kunne brukes etter en modul om søkeferdigheter, avansert søk og organisering. Er de for lette/vanskelige? Har noen andre gode spørsmål som dere kunne delt med meg?

Det er mulig å få slidesharen under i full størrelse ved å trykke på ikonet med to piler nede i høyre hjørne av presentasjonen.

Advertisements

Entry filed under: læring, web2.0. Tags: , , , .

ICILS rammeverk og iktplan.no Følelser og læring

2 kommentarer Add your own

  • 1. magnushs  |  09.12.14, kl. 09:25

    Fine oppgaver, Eva. Jeg tror de er passe vanskelige, men jeg ser én utfordring med dem: jeg er helt enig i at alle bør lære å gjøre avanserte søk for å ikke bli fanget i filterboblen, men det er en pedagogisk utfordring at man faktisk kommer i mål med de dårlige søkene også. Hvis (barnløse, trondheimsbaserte) jeg søker «barnehageskjema oslo», får jeg likevel riktig skjema som første treff. Hadde jeg vært en litt vrang og lite digitalt kompetent kursdeltaker, ville jeg da tenke at det ikke er noen vits å lære seg avanserte søkestrategier..

  • 2. evabra  |  09.12.14, kl. 14:25

    Ja – enig i din kommentar. Bør finne et eksempel hvor man ser forskjellen – jeg må til å leke meg med søk 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,674 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: