Hektiske, men givende dager

28.08.14 at 10:58 Legg igjen en kommentar

Denne uka har jeg blant annet vært på Eidsvoll, på en konferanse med mange på politisk nivå tilstede. Det er artig å reise rundt og treffe mennesker, og ikke minst få lov til å formidle tanker og ideer rundt hva digital kompetanse innebærer og hvorfor dette er viktig. Jeg tror at gjennom økt forståelse vil vi komme videre, og slike fora er svært verdifulle slik sett. Flere av de tilstedeværende ble så begeistret at de uttrykte at flere burde vært tilstede og hørt på – det gjør vi noe med, og utfordrer dere til å komme til et tilsvarende arrangement i Oslo tirsdag 2. september.

Tydeligere og tydeligere framstår bildet om at man først og fremst må tenke på hva som skal oppnås og deretter tenke hvilke aktiviteter (eller mål om man vil) som må til for å komme dit – og så vurdere hva slags ressurser (teknologi, tjenester, mennesker, tid, økonomi, opplæring) det er behov for slik at man kan gjennomføre aktivitetene – dersom man skal lykkes. Det brukes for mye penger på unødvendig utstyr (vet man hvordan dette skal øke måloppnåelse) og formålsløs opplæring (i den forstand at man får opplæring, men er det den opplæringen man faktisk trenger?).

Jeg blir derfor glad når jeg føler at ordet når fram, og at man ser at man må begynne i riktig ende. Det handler om å få magien tilbake i klasserommet, gi utdanning høy status, gi elevene gode vekstvilkår – til beste for den enkelte og for samfunnet. Jeg har troen på at vi skal få det til, og neste uke fortsetter jeg med predikantvirksomheten min i håp om at enda flere er med på å dra i samme retning. Vi ønsker å gi inspirasjon – og håper mange melder seg på, fortsatt ledige plasser i Oslo på tirsdag. Se mer info her.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, Kunnskapsledelse, web2.0. Tags: , , , , , .

Ressursdeling Rød bil eller blå bil – noen ord om riktig planlegging

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,969 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: