Å måle det som er vanskelig å måle

14.06.14 at 16:41 Legg igjen en kommentar

I skolen måles mange ting, men det er ofte rent faglige ferdigheter – mens andre ting, som humor, integritet, samarbeid og medfølelse er slike ting man sjelden måler. Trist, men sant. Vi bør ha et mye større fokus på å anerkjenne og verdsette også slike verdier.

Samtidig ser jeg at det kan være vanskelig å vite hva man da skal måle – og her har jeg fått god hjelp fra Education Compentency Wheel (utviklet av Microsoft). Her var det så mye interessant at jeg raskt har oversatt og satt sammen en del av det – den delen som de kaller «personlig fortreffelighet».

Oppbyggingen av slidene her følger en gitt mal; først kommer en liten oppsummering av hva de ulike kompetansene er – og på samme slide noen ganske utfordrende spørsmål om du kan beskrive situasjoner som du har vært i og hvor du har demonstrert dine evner. Deretter kommer en slide med «vurderingskriterier» for det bestemte området (og her ser jeg dessverre at det er flere steder jeg ligger på lavt måloppnåingsnivå). Den siste sliden for hver kompetanse er spørsmål du kan stille deg for å bli bedre og tryggere i rollen, og de siste tre spørsmålene på siden er mest rettet mot at man ikke skal gjøre for mye av det gode – det blir rett og slett for mye og kan bli negativt. Denne presentasjonen kan du også laste ned som pdf.

Advertisements

Entry filed under: læring, Organisasjonskunnskap, Personalledelse. Tags: , , , .

Grovskisse implementering Å oppsummere skoleåret

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,976 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: