Lede læring

02.06.14 at 00:03 1 kommentar

Som en oppfølging av gårsdagens blogginnlegg kommer her en kort slideserie som omhandler coaching. Jeg prøver nå å få ut alle de gode ideene jeg har fått gjennom erfaring, samtaler med andre og lesestoff fra inn- og utland – og så har jeg tenkt til å sette dem litt mer inn i en helhet med tanke på en endrings- og implementeringsstrategi som tar for seg mange ulike aspekter. Den skal jeg nok også publisere etter hvert, men det er godt mulig den først er «tygd ferdig» etter sommerferien. Noe av det som hører med her av ting jeg har publisert tidligere er f.eks. klasseledelse, stille gode spørsmål, hva som gir god læring, 21 Century Learning design, hva mangler i ditt prosjekt, kartlegging av organisasjonskultur osv. (og ting som flipped classroom og backwards by design) – jeg tror at vi trenger både å lære teknologi og endre arbeidsmetoder for å få til en god endring, og da må vi ha noen tanker rundt og ressurser knyttet til slikt arbeid.

Coaching er i vinden om dagen, men det ligner veldig på det jeg ønsker at elevene skal oppleve i skolehverdagen – og derfor kan man tenke seg at denne måten å hjelpe på både kan være til nytte for kollegaer og elever. Det handler i bunn og grunn om «å tenke sjøl» – men man trenger kanskje litt hjelp til å strukturere tankene. Da er det viktig at man har noen som kan stille gode spørsmål, og ikke minst har tålmodighet til å gi en tid til å tenke og som ikke kommer med egne svar. Hele hensikten er at man selv skal tenke gjennom hvordan man kommer fra en nå-situasjon til en ønsket framtids-situasjon – gjennom å utvikle egne løsninger for å komme dit.

Advertisements

Entry filed under: Endringsledelse, Kunnskapsledelse, læring. Tags: , , .

God læring Hvorfor teste og pilotere?

1 kommentar Add your own

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,277 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: