Forberedelser til #Bett

Da nærmer det seg Bett med stormskritt, og jeg reiser allerede søndag førstkommende til London – og tar med meg min yngste datter på tur denne gangen. Det skal bli veldig kjekt å treffe kjente – det gleder jeg meg til, og er redd det blir en svært hektisk uke. Denne uka går mye med til forberedelser, og etter at jeg hadde et par kurs i Bærum mandag på dagen gikk turen videre til Atea hvor det var fellesmøte med Atea, Creaza og iFinger – for deretter neste dag å ha møter med Gyldendal, Interactive, TV2 Skole og IKT Norge. I tillegg var det møter som jeg ikke var med på med Microsoft og Lenovo. Og hensikten med det hele er å prøve å lage et godt arrangement torsdag neste uke i London, hvor man kan presentere noen løsninger som kan være fornuftige for skole-Norge å ta en titt på. Fokus er å vise løsninger som gir bedre effektivitet, som gir gode arbeidsflater (for samhandling og informasjonsflyt) og som støtter læring – og jeg tror nok at det å fokusere i retning av læringsressurser vil få et større fokus framover. Samtidig må infrastruktur på plass for å få tilgang til dem, og det er heller ikke hjelp i å vise portaler hvis det ikke er godt innhold i dem. Det er i alle fall flott å se at leverandører av både infrastruktur og innhold kan møtes og diskutere hva de tror kan hjelpe elever, lærere og foresatte i hverdagen. Jeg håper derfor at mange tar turen innom på torsdagen og ser selv hva de tenker.

Dessverre er det fortsatt medieoppslag om dette med teknologibruk i skolen som kun har fokus på at dette kun skaper utfordringer og problemer – og jeg har lyst til å utfordre med følgende tanke; se på klassen din og vurder; hvor mange av disse kommer sannsynligvis til å måtte bruke datamaskiner i arbeidslivet? Tenk og at den bruken de vil ha ikke bare handler om å lære seg noe programvare – det handler om så mye mer, f.eks. dette med å ha kommunikasjonskompetanse, presentere seg på gode måter, finne nye løsninger på utfordringer, samarbeid – det er de som skal utvikle vårt velferdssamfunn. Tror dere de automatisk har slik kompetanse bare fordi de har hatt teknologi rundt seg det meste av livet?

Jeg fikk også være med en tur til IT Fornebu, hvor Software Innovations viste meg et arkiv/saksystem som jeg syntes var snertent – jeg liker godt når ting kan gjøres enkelt og greit, selv om det er «tunge» arbeidsoppgaver.

Neste uke i London er hovedplanen først å møte en av Kahoot-gründerne (han er for øvrig også på arrangementet torsdag neste uke), deretter skolebesøk på Twittenham Academy (innovativ skole), ut på Excel (Bett-messa) og IKT Norge sitt arrangement torsdagen (som nevnt over). Ellers blir det vel en del småmøter og forhåpentligvis tid for mingling og sosialt samvær.

Ellers er det full fart med IKTplan og TV2 Skole – og så er det hyggelig når man får melding om at ressurser man har lagt ut på Slideshare blir mye brukt, på den måten blir man oppmuntret til å legge ut flere 🙂

slideshare

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s