Før/ettertest sammensatt tekst 2 trinn [iktplan]

04.01.14 at 12:46 Legg igjen en kommentar

Produsere og bearbeide handler ikke bare om de rent tekniske ferdigheter i å lage en presentasjon, fra scratch eller gjennom å bearbeide hva andre har laget og mixe med sitt eget. Det handler mye om å være bevisst virkemidler, og hvordan man kan bruke disse til å fremheve et budskap. Vi har derfor forsøkt å starte en bevisstgjøring av hvordan elementer spiller sammen allerede fra de første årene i grunnskolen. Som vanlig tenker vi at lærer går gjennom presentasjon i plenum for å få et inntrykk av elevenes ferdigheter og kompetanse – og vi vil i planen og i powerpointen sette inn noen stikkord til hva vi mener man skal se etter. Ferdigheter og kompetanse har vi tenkt slik:

Ferdighet

  • Vite hvordan man lager store og små bokstaver (shift)
  • Vite hvordan man endrer farge og størrelse på bokstaver (fonttype og farge)
  • Finne bilder fra et clipartbibliotek tilhørende produktet man bruker
  • Sette inn et bilde, clipart eller annet visuelt element
  • Kunne bryte tekst rundt bilde

Et spørsmål som dukker opp er om man allerede her skal kjenne til hvordan man lagrer på disk – og om man eventuelt heller skal lage en sak på grunnleggende datamaskinbehandling (skru på, av, starte programmer, lagre, skrive ut osv).

Kompetanse

  • Plassere bilde i hensiktsmessig posisjon i teksten
  • Velge grafikk ut fra tekstlig innhold, tekst og grafikk understøtter hverandre
  • Velge skriftstørrelse, type og farge for å framheve budskap

Noen utfordringer som vi kanskje må tenke på allerede her er om elevene f.eks. tar bilde, video- eller lydopptak fra brett mobil osv og om hvordan de skal kunne bruke disse/overføre disse for bruk i egne produksjoner. Med brett/mobilbruk må vi kanskje også tenke på utfordringer i forhold til at informasjon kommer på engelsk (tekst/tale) – f.eks at det  dukker opp meldinger om f.eks. buy-ins eller andre oppgraderinger.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , , , .

Før/ettertest kommunikasjon 2.trinn [iktplan] (Refleksjons)spørsmål #4 hva tror du vil skje hvis alle mennesker på jorda hoppet samtidig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,674 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: