Skape orden av kaos

03.12.13 at 00:03 Legg igjen en kommentar

De siste dagene har jeg lekt meg i inklewriter og laget en liten interaktiv bok med et tema som kanskje er mer spennende enn du skulle tro i utgangspunktet, nemlig vekt, meter og tid. Jeg har tatt utgangspunkt i en TV-serie som omhandler det med måling gjennom historien (Presisjon – målingen av alt). Selve boka kan du lese på denne lenka. Jeg er ikke helt fornøyd med strukturen min, og det kan nok tenkes jeg gjør om på den så den blir litt mer sømløs i formen. For de som ikke vil bla seg fram og tilbake har jeg også laget en litt ustrukturert pdf med det tekstlige innholdet (mer kaos enn orden muligens..)

Innledningen til boka er som følger;

Hvorfor er det så viktig å måle verden rundt oss? Hvorfor er dag og natt delt i 12 timer, og hver time 60 minutter? Hvem har egentlig bestemt hvor lang en meter er og hvorfor et sekund er et sekund? Hvorfor er det så viktig å kunne veie ting nøyaktig – og hvorfor sier vi at det er nøkkelen til økonomisk suksess?

I tillegg kan du tenke over følgende; Hvorfor er tid penger? Hva er egentlig en kilo? Hvorfor henger avstand og tid sammen? Hvorfor måtte vi få laget meter før vi kunne avgjøre hvordan en kilo skulle måles? Hvorfor er standardisering viktig?

Se også blogginnleggene «Vi måler og måler» og «Hva hvis? Tiden ikke var den samme overalt»

Advertisements

Entry filed under: læring, web2.0. Tags: , , , , , , .

Sikkerhet på nett Finn gode søkeord [ressurs IKTplan]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,944 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: