Frykt er en sterk motivator

07.11.13 at 23:01 1 kommentar

Denne uka har jeg vært ute og snakket mye om digital dømmekraft – det har faktisk blitt i underkant av 1000 personer som har vært tilstede på foredrag.

Et av temaene jeg har snakket om er at mange vil forsøke å lure deg, og de gjøre det ofte gjennom å skrive ting som kan trigge frykt hos mottakeren. De skriver f.eks. at hvis du ikke verifiserer så får du ikke tilgang til kontoen din eller at noen har forsøkt å komme inn på din konto. Senest i dag fikk jeg en slik epost – og den var tilsynelatende fra Handelsbanken. Nå har ikke jeg noen konto der så det var varselklokke nummer en.

De blir flinkere og flinkere til å skrive norsk disse som prøver å lure oss og det ser unektelig ut som den faktisk kommer fra Handelsbanken. Det man derfor må gjøre er å sjekke hvor lenkene går – og det gjør man ved å holde musen over lenka. Da dukker varselklokke nummer 2 opp. Det er for øvrig og interessant at nettadressen står som http og ikke som https.

Jeg jobber om dagen med å finne gode eksempler på lureri, juks og bedrag – så hvis dere har noen tilsvarende eksempler må dere gjerne sende til meg på epost.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , .

Liten oppsummering og et par boktips Mentoroppgave

1 kommentar Add your own

  • 1. Sikkerhet på nett | Eva 2.0  |  25.11.13, kl. 01:38

    […] I dag har jeg laget en presentasjon med utgangspunkt i en quiz hos staysecureonline.com – og hvor jeg har lagt på noe norsk tekst. Den kan også sees i sammenheng med ressursen «Hva gjør du nå» som ligger på portalen Digital Dømmekraft, og blogginnlegget «Frykt er en sterk motivator». […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,969 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: