Frykt er en sterk motivator

Denne uka har jeg vært ute og snakket mye om digital dømmekraft – det har faktisk blitt i underkant av 1000 personer som har vært tilstede på foredrag.

Et av temaene jeg har snakket om er at mange vil forsøke å lure deg, og de gjøre det ofte gjennom å skrive ting som kan trigge frykt hos mottakeren. De skriver f.eks. at hvis du ikke verifiserer så får du ikke tilgang til kontoen din eller at noen har forsøkt å komme inn på din konto. Senest i dag fikk jeg en slik epost – og den var tilsynelatende fra Handelsbanken. Nå har ikke jeg noen konto der så det var varselklokke nummer en.

De blir flinkere og flinkere til å skrive norsk disse som prøver å lure oss og det ser unektelig ut som den faktisk kommer fra Handelsbanken. Det man derfor må gjøre er å sjekke hvor lenkene går – og det gjør man ved å holde musen over lenka. Da dukker varselklokke nummer 2 opp. Det er for øvrig og interessant at nettadressen står som http og ikke som https.

Jeg jobber om dagen med å finne gode eksempler på lureri, juks og bedrag – så hvis dere har noen tilsvarende eksempler må dere gjerne sende til meg på epost.

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s