Vil øke digital kompetanse i skolen

07.10.13 at 16:56 Legg igjen en kommentar

Denne overskriften var i dag å finne på Europaportalen, og omhandler meddelelsen «Opening Up Education», hvor det blir foreslått konkrete tiltak og initiativer for å øke innovasjon og digital kompetanse i skolen og på universiteter.

I teksten kan man lese blant annet følgende:

  •  IKT er overalt i samfunnet – men ikke godt nok integrert i skolen
  •  50 til 80 prosent av elevene i EU-land bruker aldri digitale verktøy i klasserommet;
  •  Behov for å legge til rette for at utdanningsinstitusjoner, lærere, elever og studenter tar i bruk moderne og innovative undervisnings- og læringsmetoder ved hjelp av IKT;
  • 90 prosent av morgendagens jobber vil kreve digitale ferdigheter;
  • Åpne læringsressurser (OER) – ikke bare «nice to have», men «need to have»;
  • Bør støtte tiltak for å gi skoler og klasserom bredbåndstilgang og støtte IKT-infrastruktur for utdanning og opplæring

Dette var jo ikke akkurat hva jeg kaller nyheter, dette burde være ganske opplagte saker. Jeg spør meg likevel – hvordan vil denne rapporten endre tilstandene vi har i Norge i dag – hva vil myndighetene gjøre i praksis?

Oppdatert: fra @laererraad på twitter hentet jeg denne oppsummeringen av hva regjeringen vil:

regjeringen

Det jeg lurer mest på her er punktet om å etablere en felles IT-plattform. Rett og plikt til videreutdanning var jeg selv med og spilte inn til regjeringens digitale agenda så den kan jeg forstå. Å gjøre lærerutdanningen lenger kan man jo undre seg noe over – i alle fall hvis det betyr mer av det samme og ikke endringer. At lærere skal være velkvalifiserte må jo være en god ting, men hva med formidlingskompetanse – bør ikke den vektlegges også? Dette med medvirkning fra andre yrkesgrupper må vel bety at lærere ikke skal være vaktmestere og rengjøringspersonell? At rapporteringskravene blir mindre er bra, enda bedre hadde det vært hvis rapporteringer førte til kursendringer – at de ble benyttet til noe fornuftig framfor å bare rapporteres for rapporteringens skyld.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , .

Mer om IKTplan-konferansen Regjeringsplattformen om kunnskap [ordsky]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,277 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: