Vil øke digital kompetanse i skolen

Denne overskriften var i dag å finne på Europaportalen, og omhandler meddelelsen «Opening Up Education», hvor det blir foreslått konkrete tiltak og initiativer for å øke innovasjon og digital kompetanse i skolen og på universiteter.

I teksten kan man lese blant annet følgende:

  •  IKT er overalt i samfunnet – men ikke godt nok integrert i skolen
  •  50 til 80 prosent av elevene i EU-land bruker aldri digitale verktøy i klasserommet;
  •  Behov for å legge til rette for at utdanningsinstitusjoner, lærere, elever og studenter tar i bruk moderne og innovative undervisnings- og læringsmetoder ved hjelp av IKT;
  • 90 prosent av morgendagens jobber vil kreve digitale ferdigheter;
  • Åpne læringsressurser (OER) – ikke bare «nice to have», men «need to have»;
  • Bør støtte tiltak for å gi skoler og klasserom bredbåndstilgang og støtte IKT-infrastruktur for utdanning og opplæring

Dette var jo ikke akkurat hva jeg kaller nyheter, dette burde være ganske opplagte saker. Jeg spør meg likevel – hvordan vil denne rapporten endre tilstandene vi har i Norge i dag – hva vil myndighetene gjøre i praksis?

Oppdatert: fra @laererraad på twitter hentet jeg denne oppsummeringen av hva regjeringen vil:

regjeringen

Det jeg lurer mest på her er punktet om å etablere en felles IT-plattform. Rett og plikt til videreutdanning var jeg selv med og spilte inn til regjeringens digitale agenda så den kan jeg forstå. Å gjøre lærerutdanningen lenger kan man jo undre seg noe over – i alle fall hvis det betyr mer av det samme og ikke endringer. At lærere skal være velkvalifiserte må jo være en god ting, men hva med formidlingskompetanse – bør ikke den vektlegges også? Dette med medvirkning fra andre yrkesgrupper må vel bety at lærere ikke skal være vaktmestere og rengjøringspersonell? At rapporteringskravene blir mindre er bra, enda bedre hadde det vært hvis rapporteringer førte til kursendringer – at de ble benyttet til noe fornuftig framfor å bare rapporteres for rapporteringens skyld.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s