#KRLE eller #FRED

03.10.13 at 21:36 Legg igjen en kommentar

Jeg har ikke tenkt til å kaste meg ut i debatten om kristendommen må få en større plass i religionsundervisningen eller ikke, men bare et kort innlegg som baserer seg på en tweet fra @LarsMDG. Han skrev: hva med å gjøre om faget #KRLE om til #FRED – filosofi, religion, etikk og dialog.

Ja, nemlig – tenkte jeg. Er ikke hensikten med faget å gjøre elevene til selvstendig tenkende mennesker som kan samhandle med andre? Da må det vel være aller best å fortelle om ulike religioner slik at man selv kan finne ut hvor man hører hjemme – og sannsynligvis vil det for de fleste etnisk norske være slik at kristendommen er mest naturlig fordi det også er et uttrykk for en nasjonale identitet. Men det er viktig at uansett hva slags religiøs tilknytning man har eller ikke har at man faktisk kan forstå hverandre – og da må slike kulturelle forskjeller opp og fram i dagen. Hvis ikke får vi utstrakt fremmedfrykt – noe vi har i altfor stor grad allerede. Filosofi handler mye om det å forstå samspill mellom mennesker og respektere hverandre, og å trekke fram dialog som eget emne tror jeg kan være et lurt trekk. Så ja – la oss få faget #FRED – det er et fag som jeg har sans for.

Advertisements

Entry filed under: Privat. Tags: .

Hva er innsynsrett – og hva er hensikten? IKTplan-(bruker)konferanse 27. november

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,277 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: