Nøkkelord

24.09.13 at 11:12 Legg igjen en kommentar

I dag et forslag til intro til begrepet nøkkelord – som er viktig i forhold til å gjøre gode søk. Å kunne gjøre gode søk er en helt vesentlig ferdighet fordi det finnes så enormt store mengder av informasjon på Internett – og det å kunne filtrere ned vil gjøre at man kan arbeide mer effektivt og lettere finne det man er på jakt etter. Opplæring i dette må derfor startes tidlig. Denne er tenkt nede rundt 2./3. trinn en plass – og fordi presentasjonen er animert har jeg i dag måttet lage film av den. Presentasjonen kan lastes ned som pptx her: nøkkelord.

Utgangspunktet mitt var en illustrasjon som jeg lagde i Creaza (tegneserie, univers Rødhette og ulven) – og hvor jeg tenker at man kan snakke om eventyret og gjøre noen refleksjoner rundt hva som vil være gode søkeord hvis man skal finne mer informasjon eller hele teksten til eventyret. Det er også et bevisst valg at søkemotoren jeg bruker her er Kvasir barn og ung – den fjerner en del «uheldige» søketreff og er derfor fin for de yngste.

Spørsmålet mitt er litt også om denne kan brukes inn mot iktplan.no under kompetansemål om «eleven skal kunne bruke nettleser og gjenkjenne søkefelt»; mestringsnivå 2 «eleven skal kunne fortelle hvorfor det er lurt å bruke flere søkeord».

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, læring. Tags: , , , , .

Kreativ tenking [rubrikk] Interaktivitet og sosial kompetanse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,969 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: