Læringsliv

29.08.13 at 22:24 Legg igjen en kommentar

I dag bare en liten digresjon rundt språk, og hvordan ord kommer til – særlig helt nye ord som dukker opp som troll i eske (eller som kanin ut av hatten hvis man er litt redd for troll). Under en noe kreativ telefonsamtale med min gode venn Lage dukket i dag ordet «læringsliv» opp ved en ren feiltakelse – det går av og til litt raskt for seg – og med læring i hodet og næringsliv som skulle ut ble altså dette ordet dannet. I etterkant har jeg tenkt på at det rett og slett ikke er noe dumt ord. Man kan jo tenke seg at vi i forbindelse med livslang læring kan tenke oss at vi befinner oss i læringslivet, men jeg tenkte mer opp mot skolen. Enkelte steder har man bevisst byttet ut ordet undervisning med læring, for å få fokus på rett sted. Når jeg også slår opp skole i ordboka er det jo ganske trist at den forklares med «undervisningsanstalt» og «institusjon for planmessig undervisning». Det høres jo ikke akkurat som noe sted man reiser til med glede…Å bli tatt i skole er jo heller ikke spesielt hyggelig. Så kanskje man heller skal si at man skal ut i læringslivet? At parallellen til de voksnes å være i næringslivet er for barna å være i læringslivet?

Et annet «nyord» som så dagens lys for noen dager siden var ordet «livsgjennomføring». Et litt annet ord for det å leve. Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg synes ordet er positivt eller negativt ladet. Egentlig tenker jeg nok at det er mest negativt fordi det betegner at livet liksom bare skal gjennomføres, mens jeg helst ønsker å tenke at «Jeg vil leve livet!» Samtidig er det mye opp til hver enkelt hvordan livsgjennomføringen skal foregå – som noe som bare skjer eller som noe man vil legge lek og glede i. Det ville være trist om det var som i sitatet «disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var livet».

Advertisements

Entry filed under: Privat. Tags: .

Valgets kvaler Fanart og cosplay

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,356 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: