Sjekket inn @ home

Da tilbake i heimen igjen etter en tur til Karasjok. Tusen takk for hyggelig opphold på Norges kaldeste plass – selv om det var godt og varmt mens jeg var der, og takk for nydelige glasskuler med samisk motiv. Maten kom også godt med på turen hjem 🙂

Det er pussig hvor liten verden egentlig er når man tenker seg om. Her var jeg avgårde til en liten plass i nord, og så plutselig viser det seg at en annen skal til samme sted og holde kurs. Jeg på samisk videregående og hun på grunnskolen samme dag.. I tillegg hadde hun leiebil, noe som gjorde at jeg fikk skyss tilbake til Lakselv for å fly til Oslo. Et veldig hyggelig bekjentskap og en dere bør merke dere @hildeschjerven på Twitter. Hun hadde snakket om vurdering for læring og baklengs planlegging – og baklengs planlegging var også noe jeg var innom i går. Når vi så kommer til flyplassen, som hører til de minste flyplassene i Norge, så var det ikke mange minuttene før både @hennlund og @kjemikeren også dukket opp – de hadde holdt kurs på vgs i Lakselv. Plutselig var vi da fire mennesker som møttes her en tirsdag ettermiddag – helt tilfeldig, men alltid hyggelig. Jeg anbefaler derfor alle å komme seg på Twitter, å ha et nettverk er aldri dumt – og plutselig møter du mennesker som er engasjerte, kunnskapsrike og ikke minst trivelige.

Det gikk nesten galt etter å ha byttet fly i Tromsø. Personen foran meg fikk en beskjed av personalet, reiste seg raskt og tok ut sekk fra bagasjehyllen for så å skynde seg ut av flyet. «Hmmm – var ikke det min sekk»,  tenkte jeg, og reiste meg for å sjekke. Det stemte – han hadde nok tatt feil sekk i hastverket og tatt med seg min. Jeg fikk personalet til å løpe etter ham – og takk og pris nådde de ham igjen slik at han fikk sin sekk og jeg fikk tilbake min. Det er da jeg tenker at sannelig er det godt at jeg har mye lagret i skya – så blir jeg ikke helt satt ut i alle fall hvis noe skulle skje med PC’ene. Sikret for tilgang er de også, så han ville nok blitt ganske skuffet hvis han hadde prøvd å starte dem opp. Resten av turen gikk takk og pris greit – selv om jeg må si at det å kjøre over fjellet midt på natten med bare fullmånen som selskap føles ganske alene, nesten som man er på en annen planet. Andre observasjoner underveis var en rev og tre hjort, hvorav den ene løp over veien foran meg. Vanligvis ser jeg hjort når jeg er på reise, men i den siste tiden har det også dukket opp et par elger – så jeg er ganske oppmerksom mens jeg kjører, det er ikke noe å få i frontruta noen av delene.

Ellers hadde vi litt moro med smarttelefoner i går, vi brukte blant annet Kahoot – og konkurranseaspektet der er nok mer fengende enn man kanskje skulle tro i utgangspunktet. Jeg tror nok at jeg får lage flere slike oppgaver til framtidige foredrag – dette var moro.

Nå blir det noen dager med jobbing hjemme før det blir ut på reise igjen, men det er flere spennende ting som ser ut til å komme framover. Jeg er straks tilbake her på blogg med mer info, eller kanskje jeg rett og slett dukker opp på en flyplass nær deg 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s