Røros – noen stikkord

15.08.13 at 15:06 1 kommentar

rørosDa var jeg ferdig med dagens foredrag – og i dag var jeg altså på Røros. Veldig hyggelig dag med trivelige lærere fra Røros vgs. Jeg viste litt forskjellig – og for de som vil hente info ned som OneNote; Trykk lenka, høyreklikk på «Røros» og velg «last ned.

Av presentasjoner så ble det blant annet brukt:

Vi hadde også en introduksjon til OneNote – og noen av de tingene som var nevnt var;

 • Bruk skjermutklipp (windowstast + S) – mange bruksområder fra å lagre informasjon fra nett, kunne gjøre om tekst i bilder/pdf til redigerbar tekst (høyreklikke bildet, velg kopier tekst fra bilde), sette sammen flere bilder/figurer for bruk i presentasjoner/dokumenter.
 • Bruk koblede notater/forankre til skrivebordet (under Visning-menyen) for å få oversikt over nettsider man har vært innom.
 • Bruk av video og/eller lydopptak – mange bruksområder; muntlig innlevering/tilbakemelding, dokumentasjon, opptak av forsøk +++
 • Samle sammen lenker, oppgavetekst, bruksanvisninger, lenker, filer, vurderingskriterier, modellering osv bak en fane – og velg fil – lagre som – inndeling – onenote2010 -> last så denne opp i læringsplattform slik at elevene får alt samlet og strukturert slik du ønsker at de skal få det. Alternativt kan du også lage det som pdf og alt som da ligger bak fanen kommer som en pdf.
 • Husk søkefeltet – ikke let unødig, gå raskeste vei for å finne igjen tekst/filer.
 • Mulighet for å sende fra Outlook til OneNote, og skriv også møtenotater her.
 • Deling med elevene gjennom å lagre notatblokker (ringpermer) i SkyDrive.

Glem heller ikke at twitter kan være en god start på å lage seg et personlig læringsnettverk (PLN). Her finner du en liten introduksjon, eller en litt lengre her. Jeg viste min tweetdeck – og mer info om denne aggregatoren ligger her.

 

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , .

Horten og SmartBoard – og litt om Røros, Sola og Karasjok En tur til Sola

1 kommentar Add your own

 • 1. En tur til Sola | Eva 2.0  |  16.08.13, kl. 20:07

  […] Begrepet digital kompetanse og hensikt med rammeverk for digitale ferdigheter (min tolkning) var også tema i dag – og disse presentasjonene har jeg lagt lenker til i forrige blogginnlegg. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

 • 516,944 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: