Horten og SmartBoard – og litt om Røros, Sola og Karasjok

14.08.13 at 19:00 Legg igjen en kommentar

Da har jeg vært en tur på Sentrum skole i Horten på planleggingsdag med workshop i forhold til hvordan man kan bruke digitale tavler i forbindelse med leseopplæringen. Lesing er viktig – i alle fag! En av tingene som kanskje ikke alle har fått med seg er at det finnes en Add-On til Notebook (programvaren for SmartBoard) som heter Extreme Collaboration. Den kan lastes ned gratis her, og den blir da tilgjengelig som et verktøy når du åpner Notebook. Add-onen gjør at elevene kan sende respons direkte til notebook via nettbrett, pc eller smarttelefon – og i går brukte vi den både til å sende tekst og bilder.

Ellers kan jeg fortelle at vi som deltok ble svært imponert over hva lærerne fikk til i løpet av dagen, og forhåpentligvis hadde de også en god dag sammen med oss. Jeg skal sannsynligvis tilbake til Horten i overskuelig framtid – da for å snakke om digital dømmekraft med foreldre, elever og lærere.

Akkurat nå sitter jeg og jobber fra et hotellrom på Røros, her (ikke på hotellrommet, men på Røros vgs) skal jeg ha kurs i morgen i blant annet OneNote, Windows in the Classroom og Digital klasseromsledelse. Deretter går kursen til Sola kommune på fredag hvor jeg skal snakke om Digital dømmekraft for alle lærerne i kommunen. Over helgen går turen nordover, da er det Samisk vgs i Karasjok jeg skal besøke for å snakke om blant annet OneNote, klasseledelse og bruk av smarttelefon. Hektiske dager, men veldig hyggelig.

Andre ting du kanskje bør få med deg i overskuelig framtid er Atea sin konferanse for kommuner som foregår på Lillehammer 3. september (se tidligere innlegg) og Senter for IKT i utdanning sin konferanse i oktober – her er blant annet digital dømmekraft tema.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , , , .

Hva ordene kan fortelle oss Røros – noen stikkord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,944 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: