Samarbeid blir bedre når vi har felles mål – og litt om lyddesign

11.08.13 at 13:46 Legg igjen en kommentar

Dette er ikke akkurat hva jeg vil kalle overraskende nyheter – de fleste ville vel ikke være uenige i hypotesen om at vi samarbeider bedre dersom vi har et felles mål uansett. Likevel er det nå foretatt forskning på området og konklusjonen er at vi samarbeider bedre og har mer tillit til hverandre dersom målet er kjent for alle, og at alle jobber i samme retning.

Det bør derfor være hevet over enhver tvil at dette også gjelder læringsutbytte – hvis alle elevene kjenner til hva som skal oppnås (læres) så samarbeider man bedre om å komme dit. I den forbindelse er det selvfølgelig viktig å formidle hva som er målet på en god måte slik at det blir oppfattet på samme måte av alle, og da handler det kanskje ikke bare om hva som sies – men også hva som faktisk blir fanget opp. Det bringer meg over til noe av det andre jeg har sett litt på de siste dagene; det fysiske rommet – og hvor dårlig mange klasserom fungerer. Her tror jeg nok det kan være mye å hente når det gjelder lyddesign:
http://ted.com/talks/view/id/1564

Advertisements

Entry filed under: læring. Tags: , .

Er kunnskap egentlig begrensende? Hva ordene kan fortelle oss

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,674 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: