Noen avsløringer..

Da var jeg tilbake etter nok noen dager på reise, og tenkte det kunne passe med noen avsløringer etter ukens møter. I dag har jeg vært på møte med Medietilsynets trygg bruk-nettverk – og møtet var i viet portalen digital dømmekraft som jeg har nevnt flere ganger tidligere fordi jeg har jobbet mye med den. Denne portalen vil nå, i likhet med iktplan.no, bli driftet og videreutviklet av Senter for IKT i utdanningen. Trygg Bruk-nettverket består av mange aktører som jobber med nettvett og nettikette, opphavsrett og kildekritikk – og tilbakemeldingene fra nettverket om portalens oppbygging og innhold var «dette er gull», og diskusjonen gikk på hvordan vi mest mulig effektivt sørger for spredning, opplæring og videreutvikling. Det som er hyggelig er at vi alle trekker i samme retning – nemlig å sørge for at digital dømmekraft blir satt på timeplanen til skoler i det ganske land – for det er ikke slik at de ulike ressursene er konkurrenter med hverandre, her vil vi jobbe sammen for å skape best mulig læring.

I samme møte fikk jeg også høre at det er på trappene en forsikringsordning som går på at man kan få juridisk hjelp dersom man blir utsatt for sjikane eller andre tilsvarende angrep på personvernet på nett, f.eks. om noen legger ut informasjon eller bilder som du ønsker å få slettet – og også hjelp hvis det skulle vise seg at husets barn kanskje har krenket andre….Forsikringen skal visstnok ikke bli dyr, uten at noen pris ble nevnt. Blir spennende å se hva som kommer i praksis, min bekymring er at tolkninger av hva som skal dekkes og ikke dekkes av en slik forsikring.

Jeg har som tidligere nevnt arbeidet med oppgavesamling rettet mot samfunnsfag, ungdomstrinn – i forbindelse med det nye hovedområdet utforskeren. Det ser ut til at denne vil bli lagt ut som en åpen ressurs hele neste skoleår, jeg kommer i så fall tilbake med info om hvor dere kan finne dette.

Det jobbes med noe som har arbeidstittel PLA (Personlig LæringsArena) som tar sikte på å samle både fagstoff og læringsressurser for grunnskolen. Jeg kan ikke si så mye mer akkurat nå, men har kontakt med primus motor i dette arbeidet og kommer med mer info når brikkene faller litt mer på plass.

Ellers ser jeg at flere leverandører nå har innledet nye typer samarbeid på tvers – så det blir spennende å se hva det kan resultere i.

Tirsdag kveld var det en hyggelig tweetup med noen av mine twitterbekjente – dette er noe jeg setter stor pris på 🙂 Alltid mye nytt i lære og høre – og mye latter blir det ofte. Twitterfolk er trivelige mennesker – det er helt sikkert.

For øvrig var det et par nedturer denne gangen; jeg klarte å miste mobilen i asfalten så da ble det en heller dyr affære med å skifte dekselet som ble knust. Å bo i distriktet er heller ikke enkelt om sommeren, jeg har jo nevnt før at om vinteren er det litt bingo når det gjelder fly. Noen ganger letter det ikke, andre ganger lander det helt andre steder – og er det ikke tåke som er utfordringen har det vært streik. Jeg var derfor glad for at det ble bart slik at jeg kunne kjøre, men nå er det altså veiarbeid som er hindringene. Nå er Hemsedalsfjellet stengt så jeg må kjøre Filefjell – i seg selv ikke noe problem rent bortsett fra at det også arbeides på Filefjell slik at veien er stengt i perioder. På returen i dag hørte jeg først på radioen at veien jeg hadde tenkt til å kjøre ville være stengt i to timer pga sprengningsarbeid – og det ble derfor en liten omvei over Dokka for mitt vedkommende – og også her med mye veiarbeid og nedsatt hastighet. Der ble jeg selvfølgelig liggende bak et par vogntog som slet i oppoverbakke uten noen mulighet til å passere. Ferja kl 22.00 kunne jeg derfor glemme. God tid til ferje 22.40 – trodde jeg…foran meg var nemlig en bil som hadde med seg dynamitt. Det viser seg at da kan man visst ikke ta livet av mer enn 12 om gangen – så ferja reiste nesten tom, mens jeg og mange andre ble stående igjen for å vente på ferja 23.25! Kjedelig er ordet. Nå er jeg bare spent på hvilke utfordringer som venter meg når jeg igjen prøver meg østover om et par dager.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s