Lag puslespill i powerpoint

10.02.13 at 01:04 Legg igjen en kommentar

I dag har jeg lekt meg litt med å lage puslespill i Powerpoint – bare for moro skyld. Her er en presentasjon som kan lastes ned og hvor du kan legge ditt eget bilde bak puslespillbitene. Bildet vil da avdekkes gradvis etterhvert som man trykker på puslespillbitene. Enten kan man bare trykke en og en puslespillbit for å se hvor mange som må avdekkes før man klarer å se hva som ligger bak, eller det kan være at du ønsker å stille spørsmål før du trykker på puslespillbiten for å avdekke det som ligger bak. Symbolet i nedre høyre hjørne avslutter presentasjonen.

For å legge ditt eget bilde bak åpner du presentasjonen og skyver til side en av puslespillbitene i utformingsmodus. Da ser du bildet som ligger bak nå. Marker dette og trykk delete. Deretter bruker du sett inn – bilde i menyen og tilpasser bildet slik at det passer over puslespillbitene. Høyreklikk og velg send bakover. Vær oppmerksom på at du ikke må sende det helt bakerst, da havner det bak den blå figuren som gir farge utenfor puslespillet. Denne ligger der fordi jeg ikke ønsket at presentasjonen skulle avsluttes dersom man trykket utenfor puslespillbitene. Skulle du være uheldig og sende den helt bakerst kan du høyreklikke på det blå feltet og sende det helt bakerst – da skal det løse seg.

puslespillbilde

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , , .

Aktiv eller passiv? Vitenskapsformidling [ted]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,405 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: