En liten fredagsoppsummering

Jeg må si at jeg er fornøyd med at digital dømmekraft sprer om seg om dagen, det er hyggelig å se resultater av et nokså langt arbeid – og å høre erfaringer fra bruk i klasserommet. I går hadde jeg over 700 på foredrag – og må bare berømme skolene i Averøy kommune med å få samlet så mange på en dag. Først var det 7-10 trinn med elever, deretter lærere og så foresatte til slutt på dagen – og det var kanskje mengden foresatte jeg ble mest overrasket over (350 foresatte). Fantastisk at de har så fokus på å jobbe med holdninger, og jeg fikk tilbakemelding fra lærer på 9. trinn om at de var veldig fornøyd med ressursene på nettstedet.

Noen erfaringer å ta med seg fra gårsdagen vil være; elevene mener selv de har god kontroll på personvern-innstillinger i sosiale medier – det kan jeg fortelle at de kanskje tror, men de tar feil. Vi kunne også konstatere at flere har lært seg å lyve på alderen. Jeg kunne fortelle foreldrene at det var bilder i omløp blant elevene som ikke burde vært i omløp, og at enkelte av elevene brukte et språk på nett som slettes ikke var passende. Det tenkte jeg de godt kunne vite. Hovedbudskap i hele går var at det er bra at barn er på nett, men at de må lære seg å bruke det på en god måte – de må lære seg hvordan de skal legge igjen et godt digitalt fotspor, de må vite hvordan de skal presentere seg selv på en god måte og vite hvordan de skal oppføre seg mot andre. Nettvett og nettikette var derfor hovedfokuset for elever og foresatte, mens lærerne fikk en gjennomgang av nettstedet og tanken bak en del av kompetansemålene, mestringsnivåene og ressursene. Vi kan ikke regne med at alle elevene lærer god bruk og gode holdninger hjemme, så derfor er det viktig at dette blir tatt opp på skolen.

I dag blir det full fart med å få unna noe produksjon før jeg reiser avgårde til London og Bett, hvor jeg har rimelig fullt program i neste uke. Det blir hyggelig å treffe mange kjente der, det blir mange nordmenn som skal på denne store messa og aktiviteter i tilknytning til den. Etter det blir det Oslo og Trygg-bruk-dag (5. februar) – etterfulgt av en tur til Tromsø (Tromsø kommune + skolebiblioteksprosjekt der sammen med UiA). Deretter Harstad, Oslo – og så skal måneden februar avsluttes i Østfold.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s