Håndtere epost?

22.01.13 at 20:11 2 kommentarer

I tillegg til kursene jeg vanligvis holder er jeg også tidvis ute og holder SmartBruk-kurs både for skoleadministrasjon og for private næringslivsbedrifter. Disse handler bl.a. om hvordan man skal sørge for at man får tømt innboksen, frigjort tid og ikke glemme oppgaver man skal gjøre. Man skulle tro at det å få tømt innboksen ikke er så vanskelig, men det er utrolig hvor mye man lagrer der og det blir fort uoversiktlig. Noe av det første jeg pleier å si er at du må ta kontroll over eposten, framfor at den tar kontroll over deg. Hvis du er slik at du hver gang det dukker opp en epost er nødt til å sjekke, for så ofte å måtte gå tilbake igjen senere – ja, da har eposten kontrollen og ikke du. Åpner du innboksen skal du også gjøre noe – og her bruker vi et prinsipp med 4D. Den første D’en handler om Delete; kan eposten slettes? Den neste handler om Delegate – er det egentlig noen andres bord? Den tredje handler om Do Now – kan jeg svare med en gang? Den siste kalles for Do Later, og er oppgaver hvor du trenger litt tid for å svare eller gjøre handlingen som er forventet. For at du ikke skal glemme oppgaven og sørge for å få tid gjør du den om til en oppgave, og eventuelt tildeler den tid i kalenderen din. Noen knep til er det i dette kurset, men her er i alle fall en start for deg som vil starte et nytt år med (relativt) tom innboks.

Her er plansjen under som pdf.


 

 

Advertisements

Entry filed under: 1, læring. Tags: , .

Trygg bruk-dagen [digital dømmekraft] En liten fredagsoppsummering

2 kommentarer Add your own

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,497 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: