Noen av ukas betrakninger

22.11.12 at 22:18 Legg igjen en kommentar

Da var jeg hjemme igjen etter nok en hektisk uke med reisevirksomhet, og noen erfaringer har jeg tatt med meg. Først denne uka var jeg på Lillehammer sammen med lærere fra Oppland fylkeskommune – for 2. år på rad på denne konferansen. Veldig hyggelig å bli invitert tilbake, og enda hyggeligere at man håpet at det ble en tredje gjentakelse neste år. Jeg hadde flere tema denne gangen på planen, men jeg ser at OneNote stadig brer om seg – selv om det er vanskelig å forstå dette med deling når man ikke har prøvd det tidligere.  Både i Fredrikstad med Østfold fylkeskommune og denne uka med Oppland har det vært lærere som nå har funnet et nytt verktøy som jeg håper de får glede av framover.

Oppgavelaging var også noe man syntes var interessant – og med dagens seminar med John Hattie og James Nottingham er jeg helt overbevist om at det å lage diskusjon/refleksjonsoppgaver er viktig. Jeg lager mye av det allerede og mer skal det bli – går alt etter planen kommer det bok neste år, med mange oppgaver av den typen.

Egentlig ble jeg litt skuffet over å høre på John Hattie i dag, det kan komme av at jeg har lest både Visible Learning og Visible Learning for Teachers – så i dag ble det bare en repetisjon av det jeg hadde lest tidligere. James Nottingham ga meg mer for å si det slik. Skal jeg velge to tips som jeg vil ta med videre ville det bli;

  • synliggjør progresjon (gjør førtest, sett inn antall rette i tabell, gjør test, sett inn antall rette i tabell – gjenta med jevne mellomrom, f.eks. glosetest en gang pr uke hvor førtest er i begynnelsen av uka og test i slutten – og la elevene lage et linjediagram så de selv ser egen progresjon)
  • diskusjon, diskusjon – la elevene stille spørsmål, ikke foreles for dem

Jeg må forresten ta med to tips til;

  • suksesskriterier, man må lære å gjenkjenne suksess og vite hva som kreves
  • ha høye forventninger/mål – ikke kjør safe, satser man middelmådig blir man aldri noe annet enn middelmådig

Et par andre tanker fra de siste to ukene; digital didaktikk – det er noen som tenker mer i slike baner og hvis man tar utgangspunkt i en annen tilnærming enn å bare prøve å tilpasse teknologi til dagens praksis så er de på rett vei. Det handler ikke om å bli gode i verktøybruk, det handler om hvordan man skal forholde seg til et digitalt samfunn og hvordan teknologien kan støtte læring. Det er slik det er – ikke noe som helst annet. Spilldynamikk -bare merk dere ordet, og vær forberedt på at dette kommer. Jeg blir mer og mer overbevist om at vi kommer til å se mer slikt i 2013, selv om jeg vet at enkelte av dere som leser dette er uenig. Vi får vente å se – så ser vi hvem som får rett. Det jeg er helt sikker på er at det blir spennende tider framover – for egen del blir det i overskuelig framtid følgende program; konferanse neste uke om iktplan.no og digitaldømmekraft.no (ca 200 påmeldte), forskningsrådet, grunnskoler i Sogn og Fjordane, samling PIL-partners,  privat næringsliv (SmartBruk-kurs), Solstrand (ItsLearning) og møte med forlag + produksjon av et hittil ukjent antall oppaver til diverse kunder, som TV2 Skole og Senter for IKT i utdanningen.  Ja – og så er det vel jul, og når vi kommer over på nyåret blir det Bett med NPed (100 påmeldte så langt)…hvis det ikke dukker opp noen møter før avreise London.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, Privat. Tags: , , , , .

Liveblogg: James Nottingham #vloslo Ressurs for heving av egen digital kompetanse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,976 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: