Hvem skjuler seg bak brukernavnet [digital dømmekraft]

I dag en oppgave som jeg har tenkt mot 2. trinn for å få en refleksjon rundt brukernavn – at brukernavnet ikke nødvendigvis sier noe om hvem som skjuler seg bak denne identiteten.

Hvem skjuler seg bak brukernavnet? Beskriv personene som skjuler seg bak disse brukernavnene-Svar på spørsmålene for hvert enkelt bilde:

  • Er det gutt eller jente, dame eller mann?
  • Hvor gamle er de?
  • Hvordan ser de ut?
  • Hvilke interesser har de?
  • Hvem vil du stole på? Hvorfor?

I ressursen som blir liggende på digitaldommekraft.no har jeg også lagt inn noen forslag til «hvem» som skjuler seg bak – helt fiktivt selvfølgelig, men for å vise at alt er ikke like enkelt å svare på. Oppfølgingen til denne oppgaven på 4. trinn handler om hva brukernavnet ditt sier om deg.

2 kommentarer

  1. Med fare for å ta ting ut av samanhengen lurer eg på kva som er poenget med oppgåva? Og om det er eit eintydig svar på dette? Den overordna problemstillinga er vel anonymitet på nettet. Treng me det? Og evt. kvifor/kvifor ikkje?

    Så er det også slik at me har mange roller og dermed også mange brukarnamn. Det er ikkje alltid noko poeng at brukarnamnet skal seia noko om deg sjølv. Når eg diskuterer på Saftkokar-forumet, ser eg ikkje noko poeng i å ha eit brukarnamn som seier noko om meg sjølv, trass i at eg ikkje ville hatt noko problem med å stå fram med meiningane mine…

  2. Hei Svein, nei – oppgaven har ikke til hensikt å diskutere anonymitet eller ikke. Oppgaven er rettet mot 6-7-åringer, og har til hensikt at de blir oppmerksomme på at et brukernavn ikke nødvendigvis sier noe om personen bak brukernavnet.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s