Hvem skjuler seg bak brukernavnet [digital dømmekraft]

19.11.12 at 15:38 2 kommentarer

I dag en oppgave som jeg har tenkt mot 2. trinn for å få en refleksjon rundt brukernavn – at brukernavnet ikke nødvendigvis sier noe om hvem som skjuler seg bak denne identiteten.

Hvem skjuler seg bak brukernavnet? Beskriv personene som skjuler seg bak disse brukernavnene-Svar på spørsmålene for hvert enkelt bilde:

 • Er det gutt eller jente, dame eller mann?
 • Hvor gamle er de?
 • Hvordan ser de ut?
 • Hvilke interesser har de?
 • Hvem vil du stole på? Hvorfor?

I ressursen som blir liggende på digitaldommekraft.no har jeg også lagt inn noen forslag til «hvem» som skjuler seg bak – helt fiktivt selvfølgelig, men for å vise at alt er ikke like enkelt å svare på. Oppfølgingen til denne oppgaven på 4. trinn handler om hva brukernavnet ditt sier om deg.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , , , .

Gøy på nett [slidesharepresentasjon] Liveblog: Hattie #vloslo

2 kommentarer Add your own

 • 1. Svein  |  21.11.12, kl. 11:20

  Med fare for å ta ting ut av samanhengen lurer eg på kva som er poenget med oppgåva? Og om det er eit eintydig svar på dette? Den overordna problemstillinga er vel anonymitet på nettet. Treng me det? Og evt. kvifor/kvifor ikkje?

  Så er det også slik at me har mange roller og dermed også mange brukarnamn. Det er ikkje alltid noko poeng at brukarnamnet skal seia noko om deg sjølv. Når eg diskuterer på Saftkokar-forumet, ser eg ikkje noko poeng i å ha eit brukarnamn som seier noko om meg sjølv, trass i at eg ikkje ville hatt noko problem med å stå fram med meiningane mine…

 • 2. evabra  |  21.11.12, kl. 13:24

  Hei Svein, nei – oppgaven har ikke til hensikt å diskutere anonymitet eller ikke. Oppgaven er rettet mot 6-7-åringer, og har til hensikt at de blir oppmerksomme på at et brukernavn ikke nødvendigvis sier noe om personen bak brukernavnet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

 • 508,277 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: