Hektisk uke nærmer seg slutten

Denne uka har det igjen vært reisevirksomhet, og jeg har vært i Fredrikstad med Østfold fylkeskommune og på Lillestrøm under deler av SDU (Skolen i digital utvikling – skolelederkonferansen). For å ta det siste først; veldig hyggelig å møte mange kjente – det er alltid stas 🙂 Også hyggelig å møte noen «gamle» twitterkjente IRL der. Slike konferanser gir muligheten for å snakke med mange interessante mennesker, og jeg hadde også gjort meg noen avtaler om andre ting som er i planleggingsfasen og som skal skje framover – flere fluer i en smekk med andre ord.

På SDU hadde jeg selv parallellsesjon om Digital dømmekraft sammen med Erik Westrum fra Drammen kommune, og det virket på forsamlingen som at disse ressursene var noe de kom til å ta i bruk. Hyggelig! Benytter derfor anledningen til å minne om at vi også har en konferanse om iktplan.no og digitaldømmekraft.no 28. november i Oslo – bli med eller ta kontakt dersom din skole ønsker å ta i bruk en eller begge portalene. Her kommer det mer spennende stoff i nær framtid – det kommer jeg tilbake til. (og så kan jeg fortelle til de som var tilstede; det at nettet mitt falt ut var en større feil enn først antatt – var uten nett i hele går og deler av i dag og var ganske frustrert i forhold til at dette er mitt arbeidsredskap, lang prat med tekniker hos Dell på telefon – men nå er problemet takk og pris løst og roen har igjen senket seg over heimen, noen flere grå hår har det nok blitt ut av episoden).

En av de andre tingene jeg oppdaget på SDU var at Creaza har fått laget en ny funksjon til tankekartet – en presentasjon. Dette er en ting jeg skal utforske nærmere med det aller første. Dessverre fikk jeg ikke anledning til å være med på konferansen om Disruptive Education – det kunne jeg godt tenkt meg, men av og til strekker ikke tiden helt til.

I Fredrikstad var det mange temaer jeg var innom; klasseledelse, OneNote, digital dømmekraft, oppgavetyper – og under en presentasjon med en slide om klasseledelse (viste ikke alle slidene mens jeg var der – og de som har fulgt bloggen en stund vil gjenkjenne innholdet fra presentasjonen «Det handler om oppførsel«). PS: vil også anbefale denne fra Arne Krokan: http://www.slideshare.net/arne/klasseledelse-i-det-digitale-nettsamfunnet 

Neste uke er det Oppland fylkeskommune som står på planen, deretter skal jeg høre på Hattie i Oslo – visible learning vil da bli stikkordene 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s